Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: Ismét büntetések

Ha kedd, akkor biztosan kirukkol valamivel az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. Ezúttal sem történt másképp.

ferencvaros-mtk-1024x576

Eltiltások:
NB I.

Amint várható volt, a Fegyelmi Bizottság eltiltotta Vladan Cukicsot, akit az MTK ellen állított ki Andó-Szabó Sándor játékvezető. A szerb labdarúgó egy meccset kénytelen kihagyni.

NB II.

A Merkantil Bank Ligában hárman kerültek a kiállítás sorsára. Petneházi Márk (Siófok) és Katona György (Cigánd) 1-1, míg Beke Péter (Kozármisleny) három bajnokiról hiányzik a tavaszi szezon elején.

Pénzbírságok:
NB I.

Alighanem a szezon végére rekordot dönt az Újpest a befizetett büntetések terén. Ezúttal 300 ezer forintot kénytelenek utalni az MLSZ-nek, mert mint a szövetség indokolja: „mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” Ugyanitt a Debrecen sem maradt ki. A hajdúságiak 100 ezer forintról kapnak számlát. De nem úszta meg a Ferencváros sem, amely ezúttal 200 ezret fizet hasonló okokból, a Diósgyőr szintén egy százezres tételt kénytelen elutalni.

NB II.

A csak nevében szegedi rangadón a rendező SZEOL SC kapott pirotechnikai eszközök használata miatt 150 ezer forintos bírságot a Szeged-2011 elleni mérkőzés után.

Így áll az élvonalbeli együttesek őszi bírságmérlege:

Újpest: 3 millió 550 ezer forint
Debrecen: 650 ezer forint
MTK: –
Ferencváros: 900 ezer forint
Diósgyőr: 2 millió 300 ezer forint
Videoton: 700 ezer forint
Gyirmót: 100 ezer forint
Paks: 50 ezer forint
Haladás: 300 ezer forint
Mezőkövesd: –
Honvéd: 1 millió 450 ezer forint
Vasas: 150 ezer forint

Gavalovits Sándor