Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pepe Mel: “Ronaldo jobb csatár, de Messi a legjobb játékos!”

A legutóbb a Real Betis együttesénél dolgozó, onnan 2016 januárjában menesztett szakvezető, Pepe Mel elmondta, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi összevetését még meg tudja ítélni, az Aranylabda-díjátadója kapcsán azonban már kérdések gyötrik.

(Kép: marca.com)

“Ronaldo a legjobb csatár akit valaha láttam. Úgy gondolom ez vitathatatlan! Utánozhatatlan a fejjátéka, mindkét lábával életveszélyes, fizikálisan nagyon erős.” – Kezdte Pepe Mel a Radio Marca-nak adott interjújában. Ugyanakkor szerintem Messi a legjobb játékos. Mindannyian azt szeretnénk, ha a a pályán olyan képességeink lennének, mint neki. Egy személyben testesíti meg azokat az erényeket, melyekkel egy labdarúgónak rendelkeznie kell!” – Foglalta össze véleményét a jelenleg munka nélküli szakember.

Ezt követően az 53 esztendős spanyol tréner azt is elmondta, hogy szerinte az emberek többsége nem igazán érti, hogy valójában mi alapján ítélik oda a győztesnek az Aranylabdát. “Vannak akik azt gondolják, hogy a világ legjobb játékosát illeti meg a díj, mások szerint annak kellene nyernie, aki az adott naptári évben a legjobbnak bizonyult. Nem tudom, nem-e kellene megnevezni a pontos kritériumokat” – így Pepe Mel, aki azt is elárulta, ő hogy látja a díjátadót: “Számomra úgy tűnik, az kapja meg, aki sok mindent megnyert. Idén egyértelműen így volt ez Ronaldoval, aki a Real Madriddal és hazája válogatottjával is felért a csúcsra.”
Az egykori Betis-edző szerint ez a nézőpont azonban további kérdéseket vet fel. “Nem igazán értem azt, hogy abban az évben amikor Spanyolország Világbajnokságot nyert, egy olyan valaki, mint Xavi, vagy Iniesta miért nem kaphatta meg. A közelmúltban ezt  a díjat a spanyol futball egyik kimagasló alakjának, mondjuk Andrés Iniestának, ha más nem, akkor a 2010-es évben, de már régen meg kellett volna kapnia!”