Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool újra cápázna az Intertől

Tudjuk, hogy az angoloknak volt egy igencsak szép sikersztorija pár éve, mikor elhozták az olaszoktól Philippe Coutinhot. Azóta az Inter szurkolók könnybe lábadt szemekkel nézik végig (vagy nyomják ki a TV-t) a kis brazilt a Poolban, miközben rá-rá pillantanak a csapatuk mostani helyzetére. Nos, a szigetországiak megint dobnának egy mentőövet egy “meg nem értett gyermeknek”. 

gabigol

Hosszú hetek óta már, hogy a világ sportsajtója arról cikkez, beszél és vitázik, hogy mi az oka annak, hogy egy harmincmilliós igazolás, miért csak tizenhat percet kapott attól a csapattól, aki már a harmadik edzőjénél jár a szezonban. Tudniillik, hogy az Inter a nyáron leigazolta nagy dobpergések közepette, a brazil futball egyik nagy tehetségének kikiáltott, Gabriel Barbosat azaz, Gabigolt. Fura egy becenév ez.. Főleg úgy, hogy augusztus óta nem talált be. Hogyan is vehetné be az ellenfél (vagy a saját kapuját), ha előbb kezd a harmincnégy éves Rodrigo Palacio, mint ő.

Lényeg a lényeg, hogy ezt a helyzetet sem ő, sem az ügynöke, de a szurkolók sem értik. Olyannyira, hogy kezd elmérgesedni a szituáció az Inter vezetősége és a játékost képviselő menedzser között. A történethez hozzátartozik, hogy már kérték Gabigol kölcsönadását. Eddig olyan csapatok jöttek szóba, mint az Empoli, a Santos és megannyi más brazil gárda.. És a Liverpool. Legalábbis a Tuttomercatoweb állítja ezt, akik a Mirrortól szedték a hírt, akik viszont nem hivatkoznak. Spekulálnak. És itt jegyezném meg, hogy kezeljük is így a dolgot. Egyszerű párhuzamnak, amit Coutinho leigazolása mentén lehet levezetni.

Bár foglalkozhatunk vele érdemben is, de akkor fel kell tenni pár kérdést. Miért kellene Klopp úrnak egy ilyen csatár? Miért kellene neki, amikor talán a Liverpoolnak van az egyik leggyorsabb és legélesebb támadószekciója? Többet játszana-e Frimino, Mane, Origi, Coutinho és Sturridge mellett/ mögött/ alatt/felett, mint most az Interben? Továbbá a milánóiak vezetősége azt állítja, hogy nem tudott még beilleszkedni és türelemre van szüksége. Nos, ha az olasz futballközegbe még nem tudott integrálódni (majd négy hónap alatt), akkor Angliában hogy tenné ezt meg? Ráadásul az Inter csak kölcsönadná, végleg nem értékesítené. Ergo miért kellene a Poolnak egy tizenkilenc éves srác fél évre? Nem angol szokásra vall a kölcsönösdi.

Bűzlik ez  mindenhogyan. Nem piszkálva Gabriel Barbosa tisztálkodási szokásait. Mindenesetre raktározzuk el, hogy ilyen is van.

BSZ