Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Modric: “Nem tetszik a videóbíró”

A tegnapi Klub-vb elődöntőn a Real Madrid játékosai élőben is megcsodálhattál a videóbírót, amikor a játékvezető visszanézést kért Cristiano Ronaldo gólja után. A meccs utáni interjúban a csapat horvát középpályása, Luka Modric őszintén bevallotta, hogy nem tetszik neki a rendszer. 

muny161215_2

Forrás: realmadrid.com

A Klub-vb-n használja először a FIFA egy hivatalos tornán a videóbíró rendszerét. Ezután két év tesztidőszak következik, és csak utána döntik el, hogy bevezetik-e a hivatalos mérkőzésekre. Tegnap Cristiano Ronaldo gólja után a pályán lévő játékvezető segítséget kért a videókat kezelő bírótól, hogy les volt-e a találat, majd csak a megerősítés után engedélyezte a középkezdést. A másik elődöntőn Kassai Viktor használta először élesben egy büntető megítélésénél.

A királyiak horvát játékosa, Luka Modric a mérkőzés után elmondta a véleményét a technológiáról:

“Hogy őszinte legyek, nem tetszik a videóbíró, mert túl sok zavart okoz. A minap volt egy megbeszélésünk, ahol elmagyarázták nekünk a rendszert, de számomra ez nem foci. Remélem, hogy nem marad így. Nekünk a játékunkra kell koncentrálnunk, de nincsenek jó érzéseim ezzel kapcsolatban.”

Szigeti Andrea