Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csapatot talált a korábbi Fradi-szélső

Az előző idény legjobb balszárnyát alkotta az NB I-ben a Ramirez-Lamah páros. Az ecuadori a napokban igazolt Oroszországba, míg a belga támadó nyár óta csapat nélkül tengődött. Az elmúlt időszakban felmerült, hogy visszatérhet a Ferencvároshoz, majd végül pénteken bejelentette új a klubja az amerikai FC Dallas.

lamah(Fotó: sasgabor.hu)

Eddig bízhattak a Fradisták belga kedvencük visszatérésében. Lamah közel két évig játszott a Ferencvárosban, ezen idő alatt az NB I-ben 54 meccsen 12 gólt szerzett. Pályafutása alatt több komolyabb bajnokságban szereplő csapatban megfordult, így a belga Anderlecht, a holland Roda, a francia Le Mans, a spanyol Osasuna, az angol Swansea. Értékét jelenleg a mértékadó transfermarkt.de másfélmillió euróra tartja.

Az amerikai bajnokságban az utóbbi időben egyre több focista igazolt az NB I-ből. Nemcsak az első, hanem a másodosztályba is. Így került ki Amerikába a Bp. Honvédtől a panamai Godoy (MLS – Quakes), az elefántcsontparti Youla (NASL – Indy Eleven), a Fradiból a spanyol Mateos (MLS – Orlando), a Videotonból a salvadori Alvarez (MLS – Chicago Fire) és az MTK-ból a szenegáli (MLS-Chicago Fire). Azért magyar játékos is került ki Amerikába Sallói Dániel (aki ősszel Gyirmóton játszott kölcsönben, de tavasztól újra a klubja rendelkezésére áll) Sporting Kansas City focistája.

Endrődi Dávid