Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ő lehet egy angliai Csóka

Októberben a Chelsea-nél edzett, de mégis egy másik angliai csapat labdarúgója lehet Csóka Dániel. Az ifjú focista akinek édesapja a korábban az NB I-ben 291 meccsen pályára lépő Csóka Zsolt, a Wolverhampton játékosa lehet.

1215-ztefc-huztefc.hu

Nyár óta a ZTE első keretének a tagja, de másodosztályú bajnokin még nem kapott lehetőséget a 16 éves támadó, de már több klub érdeklődését felkeltette. Októberben a Chelsea csapatánál járt próbajéáékon, ahol elégedettek is voltak vele. A következő útja pedig a 24 csapatos angol második vonalban 20. helyen álló, korábbi élvonalbeli bajnok Wolverhampton utánpótláscsapatához vezethet.

Csóka az utóbbi idők legtehetségesebb utánpótlás generációjának tagja, akik közül már Deczki Máté (Debrecenből), Szerető Krisztofer (Bp. Honvédból) a nyáron már Angliába a Stoke City együtteséhez igazolt.

Az ifjú játékos igazán sportos családból származik, hiszen már feljebb írtuk, hogy hány élvonalbeli meccsen szerepelt, ezekből egyébként a “Fater”, szinte mindet a ZTE-nél élte meg, hiszen az NB I-ben a Vidiben mutatkozott be 1991/92-ben (1 meccsen), majd a ZTE-hez került 1996 tavaszán s 2007-es tavaszi idény végéig ott is ragadt, s végül 2008 tavaszán a Siófoknál zárta profi pályafutását 4 bajnokival. Édesanyja az NB I-es kosárlabdázó Molnár Anita, nagybátyja pedig az ugyancsak zalaegerszegi, 14-szeres válogatott labdarúgó, Molnár Balázs. Molnár szintén zalaegerszegi nevelés, megfordult a spanyol Espanyolnál, onnan a egy fél éves Lombard Tatabányás kitérő után tért vissza a ZTE-hez, végül pedig a Haladásnál zárta élvonalbeli pályafutását. (ő 299 NB I-es meccsen 6 gólt szerzett) Mindketten pályára léptek a Manchester Unitedet legyőző ZTE-ben, igaz Molnár a hosszabbításban kapott pár másodperc lehetőséget.

Endrődi Dávid