Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “A Liverpool megfelelő klub a kiteljesedéshez”

Az idei szezonban szárnyal a Liverpool FC, ugyanakkor hajtós időszak elé néznek a vörösök. A híresen zsúfolt december-januári szakaszban mindössze hét nap leforgása alatt 3 meccset vív a Liverpool, majd egy FA-kupa-mérkőzéssel zárja le a “rohanást”. Ennek fényében a Mersey-partiak menedzsere, Jürgen Klopp szót ejtett az LFC keretének esetleges bővítéséről.

klopppp(fotó: Liverpool Echo)

A Liverpool háza táján igazán derűs a mostani időszak, hiszen a nagy múltú alakulat jelenleg 2. helyen áll a Premier League tabelláján, elődöntőbe jutott a Ligakupában, ráadásul remekül megy a gólgyártás, már 41 rúgott gólnál járnak a bajnokságban. Ugyanakkor Philippe Coutinho egyelőre sérüléssel bajlódik, Sadio Mané pedig januárban Szenegált képviseli majd az Afrikai Nemzetek Kupáján. Jürgen Klopp nem is titkolja, hogy amennyiben lehetséges, mélyítené a vörösök keretét a téli átigazolási időszakban. Sőt, a német menedzser azt is elárulta, mivel próbálná meggyőzni az esetleges célpontokat.

“Azt mondanám, jelen pillanatban az LFC az egyik legmegfelelőbb klub a fejlődésre, és itt minden adva van ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából az adott játékos.” – mondta a tréner a Stoke City elleni bajnokit felvezető sajtótájékoztatón. – “A világ legnagyobb csapatai nem a sok változtatás miatt jók. Hanem attól, hogy együtt fejlődnek, majd egy kicsit változtatnak, és ismét fejlesztik magukat, és így tovább. A folyamat végén pedig van egy csodálatos csapatod!”

A fizetésekkel kapcsolatban ezt mondta a vörösök menedzsere:

“Mi a klubnál úgy gondoljuk, hogy amennyiben valakit a pénzzel kell meggyőzni, akkor az nem feltétlen a megfelelő karakterről árulkodik. Mi azzal próbáljuk meggyőzni a játékosokat, amilyenek vagyunk. Olyan játékosokat szeretnénk, akik készek fejlődni, és ez az üzenet nem csak a téli átigazolási időszakra, hanem a következő néhány évre is szól.”

Klopp kiemelte, hogy hisz a jelenlegi keret minőségében, és ezt szem előtt tartja januárban is.

“Már most is kiváló játékosaink vannak! De ha valaki a csapatunk tagja szeretne lenni, szívesen látjuk nálunk. A klub különleges karakterével igyekszünk érvényesülni. Lehet, hogy kicsit rózsaszínben látom a világot, de tényleg ezeket hangsúlyoznám…” – fogalmazott a német mester.

Szerző: Draskovics Tamás