Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serge Gnabry remekel a Werder Bremen színeiben!

Serge Gnabry remek formában futballozik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Werder Bremen színeiben. A 21 esztendős támadó a brémaiak egyik, ha nem a legjobb játékosának számít. Tehát összességében remek teljesítményét látva Arsene Wenger bánhatja, hogy nem adott a számára több játéklehetőséget. Na, de térjünk vissza a német futballista Arsenalos korszakára, és nézzük meg, milyen út vezetett számára jelenlegi csapatához… 

b0d425fff702665d8b9656f6a690f8c7

Serge Gnabry 2011-ben, a Stuttgarttól került az Arsenal utánpótlásába. Egy évvel később azonban át is eshetett a tűzkeresztségen, hiszen 2012 októberében, mindössze 17 esztendősen bemutatkozhatott a Premier League-ben. A szezon folyamán összesen 4 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Wengertől. A következő idényben jóval több összecsapáson jutott szóhoz, a rengeteg sérült miatt gyakran a kezdőben is helyet kapott. Minden frontot egybe véve végül 14 találkozón léphetett pályára, ezeken pedig 1 alkalommal volt eredményes illetve 2 gólpasszt is kiosztott. A 2014/2015-ös kiírás során egy meccsen sem kapott lehetőséget a felnőttek között, majd az következő szezonban a londoni gárda kölcsönadta a West Brom-nak, de ott sem számítottak rá, így fél éven belül vissza is tért az ágyúsokhoz. A negatív események ellenére behívták a német olimpiai válogatottba, ahol remek teljesítményt nyújtott, hiszen 6 találatig jutott a rangos tornán, ezzel Nils Petersennel holtversenyben az első helyen végzett a góllövőlistán. Ennek tükrében a Bayern München és a Werder Bremen is komolyan érdeklődni kezdett iránta, Gnabry pedig végül az utóbbi együttest választotta. 

602419090

No, de összességében jól is tette. Habár a bajorok színeiben sokkal komolyabb célokért küzdhetett volna, viszont minden bizonnyal nagyon elvétve jutott volna szóhoz. A Werder Bremen színeiben valósággal szárnyal, hiszen 15 bajnoki találkozón eddig 7 alkalommal volt eredményes, ráadásul a német labdarúgó-válogatottba is bekerült remek formájának köszönhetően. Debütáló mérkőzésén rögtön mesterhármast szerzett San Marino ellen. Tehát összességében, ha így folytatja, akkor rendkívül fényes karriert futhat be a 21 esztendős Serge Gnabry. 

Németh Boldizsár