Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea – Liverpool versenyfutás Hartért?

Angol lapértesülések szerint a jelenleg Torinóban védő hálóőr, Joe Hart számára van még visszaút a Premier League legmagasabb szintjére azok után is, hogy Pep Guardiolánál hamar kegyvesztetté vált. A 29 éves kapus azonban nem a Manchester City-től, hanem annak valamelyik riválisától kaphat mentőövet…

torino_joe_hart-xlarge_transqvzuuqpflyliwib6ntmjwfsvwez_ven7c6bhu2jjnt8

Nehéz időszakon van túl Joe Hart, a Manchester City kapusa, aki jelenleg az olasz élvonalban szereplő Torinónál futballozik kölcsönben. Hart gyakorlatilag hat szezonon keresztül kirobbanthatatlan volt a manchesteri világoskékek kapujából, ez idő alatt pedig az angol válogatottban is kiharcolta az első számú portás pozícióját. 2016 nyarán azonban valamelyest megváltoztak a dolgok Hart számára. A Manchester City új menedzsere, Pep Guardiola második számú kapussá fokozta a 29 éves hálóőrt azzal, hogy leigazolta a chilei válogatott Claudio Bravót. Joe Hart így kötött ki a Serie A-ban, ahol viszont a hírek szerint nem tervez hosszú távra.

A Mirror értesülései arról szólnak, hogy Joe Hartot két angol élcsapat is szívesen megszerezné: a Premier League élén trónoló Chelsea, valamint az őket második helyen üldöző Liverpool.

Arról már korábban több helyütt olvasni lehetett, hogy a Mersey-parti “Vörösök” leigazolnák a ManCity portását, mely pletykákhoz az adta a szilárd alapot, hogy a Liverpoolnál képtelenek megoldani a kapushelyzetet. Simon Mignolet nem győzte meg Jürgen Kloppot, a helyére igazolt Loris Karius pedig nála is labilisabbnak bizonyult, így éppenséggel lehet valóságalapja a Hart-pletykáknak.
A Chelsea neve Joe Hart kapcsán azonban friss fejlemény, és első blikkre nem is tűnik túlságosan megalapozottnak a dolog, hiszen a londoni “Kékeknél” a liga egyik legjobb kapusa áll a gólvonalon Thibaut Courtois személyében. Azonban a Mirror arról is ír, hogy a belga válogatott portás egyre inkább kacérkodik egy esetleges Madridba igazolással – no nem az Atléticóba menne vissza, sokkal inkább a Realhoz tartana. Amennyiben a hír igaznak bizonyulna, az megnyithatná az utat Joe Hart előtt a Stamford Bridge-re. Persze sok a kérdőjel ebben a történetben, így egyelőre kezeljük is kellő óvatossággal…

Szerző: Draskovics Tamás