Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: Európa nem versenyezhet Kínával

Az egykori Barcelona sztár elmondta, hogy Európa lassan már nem tudja felvenni a versenyt a Kínai Super Ligával, mivel egyre nevesebb játékosokat csábítanak el.

56b23813c36188ac0e8b45c2

Komolyan kell venniük a kluboknak ezt a fenyegetettséget, mivel eljuthatunk oda, hogy a világ legjobbjai Ázsiában fognak futballozni.

Carlos Tevez, Axel Witsel, Oscar és John Obi-Mikel a legutóbbi nagy nevek, akik Kínában landoltak. A csapatok pénzügyi háttere pedig lehetővé teszi majd, hogy a jövőben még nagyobb sztárok érkezzenek.

Már most remek játékosok futballoznak a kínai ligában, de ez még csak a kezdet. Korábban már láttunk ilyet, de ez nem ugyanaz. Akkor az USA és az MLS volt a cél, azonban oda csak levezetni jártak a világ legjobbjai, a kínai helyzet más.

Eddig a legjobbak Európa top 5 bajnokságában és a Bajnokok Ligájában mérték össze tudásukat. Ha Kínának sikerül kiépítenie egy megfelelő játékosbázist, és meg tudja szerezni a legjobb edzőket, akkor fel tudják majd venni a versenyt az Európai bajnokságokkal. Pénzügyi gondjaik biztos nem akadnak ennek a teljesítésére.

kép: img.rt.com