Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Neymar a mi vezérünk”

Brutális sérüléssel tarkított, ráadásul vesztes bajnokin van túl a Paris Saint-Germain együttese. A Ligue 1 éllovasa a sérült Neymar nélkül volt kénytelen kiállni a Lyon ellen. Úgy tűnik, hogy a párizsiak játéka egyre inkább függ a brazil cselgéptől.

emeryneymar001

A szezon eleje óta megy arról a vita, hogy a 222 millió euróért igazolt Neymar megkapja, és egyáltalán kijár-e számára az a fajta kitüntető megkülönböztetés, mint Messinek Barcelonában és Ronaldonak Madridban.

Neymar vezérségének legnagyobb ellenzője a másik dudás abban a bizonyos csárdában, ő pedig nem más, mint Édinson Cavani. Az uruguayi azonban ha csak szépen lassan, de egyre inkább háttérbe szorul Neymar mögött. Gyaníthatóan komoly hátba szúrásnak értékelheti Cavani a PSG vezetőedzőjének, Unai Emerynek szavait, aki nem köntörfalazott, és egyenesen az együttes vezéralakjának „nevezte ki”.

„Fontos, hogy a nagyszerű játékosokkal rendelkező csapat ne függjön az egyénektől. Neymar a mi vezérünk, de ha sérült, akkor is helyt kell állnunk. A csapat nyert már nélküle is. De az igazság az, hogy mindig ugyanazt akarjuk, vagyis hogy mindig a maximálisat adja ki magából. De ha egy játékos hiányzik belőle, akkor ez a csapat képes változtatni.”

– nyilatkozta a spanyol vezetőedző a tegnapi vereséget követő sajtótájékoztatón.

Balogh József