Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzeko mentette meg a Romát az újabb botlástól – videóval

Bizonyára sokan emlékeznek arra a szeptemberi viharra ami miatt elmaradt két mérkőzés a Serie A harmadik fordulójából. A Romának akkoriban jobban ment, hiszen jelenleg öt mérkőzés óta nyeretlenek. Talán a Sampdoria ellen megtörik a rossz széria?

Quagliarella 34 évesen is ontja a gólokat (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Az első néhány helyzetet az a Dzeko alakította ki, aki fél lábbal már Londonban van. A Sampdoria a 14. percben próbálkozott először, mikor Linetty lövését csak egy védő tudta blokkolni. A 25. minutumban egy gyönyörű akció végén Nainggolan csupán centikkel tévesztette el a kaput. A farkasok többet birtokolták a labdát, de túl sok helyzetet nem alakítottak ki. Az első félidő végén érdekes szituációnak lehettek tanúi a nézők. A 41. percben a Sampdoria támadásba lendült, és egy beadás után Kolarov kezére pattant a labda. Ezt elsőre nem vette észre a játékvezető, csak percekkel később a videóbíró megnézése után fújta be a büntetőt. Quagliarella magabiztosan rúgta a hálóba a bőrt, így 1-0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

2. félidő: A második félidő jóval pörgősebben kezdődött, mint az első. Quagliarella hiába játszott jól az elmúlt néhány meccsen, sajnos megsérült, így le kellett cserélni. A 63. minutumban Caprari léc alá tartó szabadrúgását Alisson nagy bravúrral hárította. Három perccel később Dzeko ugyan bevette a hazaiak hálóját, ám lesen tartózkodott. A 76. percben előbb a Roma, majd a Sampdoria került óriási helyzetbe. A vendégeknél Antonucci az oldalhálót, míg a hazaiaknál Praet a felső lécet találta el. Az utolsó pillanatokban rengeteg lehetőség alakult ki. A 91. percben össze is jött az egyenlítés. Antonucci beadását Dzeko fejelte az ellenfél hálójába (1-1). Bár két esélye is adódott a Sampdoriának a győzelem megszerzéséhez, ezek nem jöttek össze, így maradt az 1-1.

Sampdoria – Roma 1-1 (1-0)
Helyszín: Luigi Ferraris; Vezette: Daniele Orsato
Gólszerzők: Quagliarella (47.) – ill. – Dzeko (91.)
Sárga: Linetty (38.) – ill. – Dzeko (15.), Strootman (61.), Florenzi (93.)
Kiállítás: – ill. –

Sampdoria: Viviano – BereszyńskiSilvestre, Ferrari, Strinic (Murru 74.) – Praet (Barreto 80.), Torreira, Linetty, Ramírez – Quagliarella (Caprari 51.), Zapata. Vezetőedző: Marco Giampaolo

Roma: Alisson – Kolarov, Fazio, Manolas, Florenzi – Nainggolan, Strootman, Pellegrini (Gerson 81.) – Ünder (Antonucci 74.), Dzeko, Defrel (Schick 64.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/wBiMcB3ok2A

Mihók Richárd