Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: londoni döntőbe jutás – videóval

Az első mérkőzés 0-0-ja után mindenképpen gólgazdagabb mérkőzésre vártunk az estei Arsenal – Chelsea-n. A két londoni sztárcsapat bár nem a legjobb keretével állt ki a találkozón, érezhetően egyaránt kívánták a továbbjutást.

arsenalVSchelsea001

Talán az Arsenal számára volt egy kicsit fontosabb a döntőbejutás, ugyanis az „Ágyúsok” az FA-kupából kiestek, a bajnokságban pedig még a BL-re is fogyatkozik az esélyük. Az Európa-liga majdani döntője pedig beláthatatlanul messze van tőlük, bár ott vannak a legjobb 32 között.

A visszavágót élénkebben kezdte a Chelsea, és a belga Hazard passzát gólra váltó Pedro góljával még a vezetést is megszerezték Antonio Conte tanítványai. Azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek. A 12. percben már 1-1 szerepelt az Emirates kijelzőjén. Nacho Monreal fejese után Antonio Rüdiger a saját kapujába tornászta a labdát.

A továbbiakban inkább az Arsenal akarta érvényesült, ám gól már csak egyetlen egy született. Igaz, akár Hazard újra megszerezhette volna a vezetést a „Kékeknek, ebből nem lett semmi. Ellenben az Arsenal valamivel több, életerősebb támadásaiból. Az utóbbi időben kritizált Granit Xhaka közvetlen közelről pöckölte be a labdát Lacazette megpattanós passza után.

A hajrában már hiába nyomott a Chelsea, a késői ébredés már nem keserítette meg az Arsenal továbbjutását. Arséne Wenger még sosem nyert angol ligakupát, a mostani, Manchester City elleni döntője már a harmadik próbálkozása lesz.

Arsenal – Chelsea 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Rüdiger (12. perc-öngól), Xhaka (60.), ill. Pedro (7.)

Továbjutott az Arsenal, 2-1-es összesítéssel.

A Manchester City keddi győzelméről ITT lehet olvasni.

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=rlkUvIO22-c

Balogh József