Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb német invázió érkezhet Norwich Citybe

Az angol másodosztályban szereplő klub még nem mondott le arról, hogy visszajusson az élvonalba, ennél fogva a télen nagyszabású erősítés érkezhet. Kelet angol és a Norwich Cityhez közel álló sajtóinformációk szerint a Kanárikhoz három német játékos is leigazolhat január végéig.

leitner

Leitner 67-szer húzhatta magára a Dortmund mezét. (kép forrása: espn.com)

Daniel Farke csapata jelenleg a Championship tabellájának a közepén áll, egészen pontosan a 13. helyen 38 ponttal. Egy jó tavaszi szezonnal még elérhető lehet a rájátszást érő helyek egyike, amit a vezetőségnél is így gondolnak. Ennek függvényében újra egy kisebb német kontingens érkezhet a Carrow Roadra.

A nyáron érkezett Tom Trybull, Marco Stiepermann és Christoph Zimmermann után újabb három német állampolgárságú szerződtetését tervezi a klub.

A kinézett trió közül az egyik ismertebb név, Moritz Leitner. A 25 esztendős német játékos a 2011/12-es szezonban bajnok és kupagyőztes volt a Dortmunddal. Bár leginkább csak epizódszerepeket kapott a Ruhr-vidéken mégis 67-szer magára húzhatta a sárga-feketék mezét. Emellett a Stuttgartban és a Lazioban is megfordult. Jelenleg az Augsburg együttesét erősíti, de főként csak a kispadot melegíti, így érthető és indokolt is lenne számára a váltás.

Daniel Farke második kiszemeltje a Braunschweig német-kubai szélsője, Onel Hernandez. A 24 éves játékos alapembere a Bundesliga 2-ben szereplő klubnak, ám ahogy csapatának, úgy neki sem megy igazán a játék. Idén 17 bajnokin 1-szer volt eredményes, emellett két találatban vállalt szerepet, mint előkészítő.

A harmadik és egyben utolsó érintett, Dennis Srbeny. Az ő neve bizonyára kevesek számára lehet ismerős. A német harmadosztályban szereplő Paderborn 23 éves csatára idén kiváló szezont fut. Eddigi 15 bajnokiján 9-szer volt eredményes, valamint kiosztott 8 gólpasszt is. Bár ennél magasabb szinten még nem bizonyított soha a játékos, mégis elmondható róla, hogy eddig akárhol is játszott, szerzett gólokat.

Szerző: Báló Bence