Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alexis Sánchez vezérletével győzött a United, Lukaku 100 gólos lett! – videóval

A Premier League 32. fordulójának délutáni programjában hat mérkőzést is rendeztek 16 órakor. A Jose Mourinho által dirigált Manchester United hazai pályán fogadta a Swansea City együttesét. 

2018-03-31T142438Z_388501379_RC1696C13D20_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MUN-SWA

A válogatottbeli szünetet követően José Mourinho együttese a kiesés ellen menekülő Swansea ellen lépett pályára hazai közönség előtt. Mourinho először találta szembe magát honfitársával a szintén portugál Carlos Carvahal-al aki a walesi együtest elmozdította a kieső zónából remek eredményeivel. A találkozót remekül kezdték a vörös ördögök és már az ötödik percben megszerezték a vezetést Lukaku góljával, miután Alexi Sánchez hozta kihagyhatatlan helyzetbe a belga támadt. A United támadój szezonbeli 15. találatát szerezte a bajnokságban. A 10. percben Lukaku megduplázhatta volna góljai számát valamint csapata előnyét is, a belga lövését azonban Fabianski nagyszerű védéssel hárította. Romelu Lukaku egyébként ezzel 100. gólját szerezte a PL-ben, amivel az ötödik legfiatalabb játékos lett aki ezt a számot elérte 24 évesen és 322 naposan. A United belga gólgyárosánál csak Michael Owen (23 évesen, 134 naposan), Robbie Fowler (23 évesen, 283 naposan), Wayne Rooney (24 évesen, 100 naposan) és Harry Kane ( 24 évesen, 191 naposan) érte el ezt a számot fiatalabb korában, mint a United belga gólzsákja. A mérkőzés 16. percében Lingard előtt adódott lehetőség, a fiatal angol válogatott játékos lövése azonban elkerülte a kapu bal oldalát. A 21. percben ismét Lingard volt a főszereplő miután remek ütemben ugratta ki Alexis Sánchezt, a chilei pedig a bal alsó sarokba helyezett, kettőre növelve a hazaiak előnyét. Alexis Sánchez második manchesteri gólját szerezte ezzel a Premier League-ben érkezése óta. Az első félóra végén a nagy kedvvel játszó Jesse Lingard tüzelt kapura a tizenhatoson kívülről, lövése azonban célt tévesztett. Az első játékrész hajrájában több gólszerzési lehetőséget nem láthattunk, a vendégek kapuralövési kísérlet nélkül zárták az első félidőt.

2018-03-31T140810Z_2003814244_RC1D5DFA3180_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MUN-SWAA második játékrész első gólszerzési lehetősége az 54. percben a hazaiak előtt adódott, Alexis Sánchez azonban a kapu fölé bólintott. Három perccel később Juan Mata akrobatikus mozdulattal próbálta a hálóba pofozni a labdát lövése azonban a kapu fölé szállt. Egy óranyi játék után a Swansea magához tért és két ziccer is adódott a walesi gárda előtt, mind a két alkalommal Tammy Abraham került ziccerbe De Gea azonban a helyén volt és két alkalommal is bravúrral hárította a vendégek próbálkozását. A vendégek a hajrában mindent megpróbáltak, hogy megnehezítsék a Manchester United dolgát, Mourinho tanítványai azonban állták a Swansea időnkénti nyomását. A hajrában az eredmény már nem változott, ami azt jelentette a manchesteri együttes visszavette második helyét a rivális Liverpool együttesétől.

Manchester United – Swansea City 2-0 (2-0)
Helyszín: Old Trafford, Manchester, Vezette: Madley
Gólszerzők: Lukaku (5.). Sánchez (20.)
Sárga lapok: 
Kiállítás: 

Man.Utd: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Valencia  – Pogba, Matic – Sánchez (Rashford 75.), Lingard (Herrera 75.), Mata (McTominay 90+1.)- Lukaku. Vezetőedző: Mourinho

Swansea: Fabianski – Van der Hoorn, Fernandez, Mawson – Naughton, King, Ki (Carroll 46.), Clucas (Routledge 56.), Olsson – Dyer (Abraham 46.), Ayew. Vezetőedző: Carvahal

https://www.youtube.com/watch?v=m0hmvr2Po_4

A 32. forduló további eredményei:

Brighton – Leicester 0-2
Newcastle – Huddersfield 1-0
Watford – Bournemouth 2-2
West Bromwich – Burnley 1-2
West Ham – Southampton 3-0

Képek: premierleague.com

O.G.