Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salah a megmentő! Hátrányból fordított a Liverpool! – videóval

Az angol élvonalbeli (Premier League) hétvégi 32. fordulóját a Liverpool idegenbeli mérkőzése nyitotta meg a londoni Selhurst Parkban. A vörösök ellenfele a kiesés ellen menekülő Crystal Palace volt.

2018-03-31T124347Z_862877505_RC1FA5266EB0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-CRY-LIVA vörösökre a válogatott szünetet követően sorsdöntő mérkőzések várnak az elkövetkezendő hetekben. Elsőként a Crystal Palace otthonában vendégeskednek a liverpooliak, ráadásul Jürgen Klopp 100. bajnokiján ül a Liverpool kispadján a sasok ellen. Klopp tanítványai szerdán pedig már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében próbálnak előnyt kiharcolni az Anfielden a Bajnokok Ligája győzelemről álmodozó Manchester City ellen. A vörösök legutóbb két londoni látogatása során mindkétszer megverték a Crystal Palace együttesét Klopp irányítása alatt.

Roy Hodgson kezdőjébe három volt Liverpool játékost is nevezett (Kelly, Sakho, Benteke), míg a vörösök kispadján hosszú idő után leülhetett a hosszas sérülés után felépülő Nathaniel Clyne, aki  tavaly júliusban játszott utoljára. Ahogyan az várható volt a mérkőzés elejétől kezdve a vörösök fogják irányítani a mérkőzést. A mérkőzés első komoly lehetőségét mégis a hazai együttes dolgozta ki a 8. percben, miután a vörösök védelme bealudt és Zaha kis híján megszerezte a vezetést a sasoknak azonban Karius remekül mozdult ki kapujából és hárított. A találkozó 11. percében egy szögletet követően Van Dijk fejesébe Mané szintén fejjel ért bele, de a szenegáli fejese éppenhogy elkerülte a bal kapufát. Ezt követően a másik oldalon Zaha kapott egy remek labdát a kapujából kimozduló Karius pedig elsodorta amiért a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak. A büntetőt a hazaiak csapatkaptiány Luka Milivojevic értékesítette higgadtan esélyt sem adva Kariusnak. A bekapott gól kissé megfogta a liverpooliak lendületét, nem is találtak fogást a hazaiak védelmén. A 24. percben Salah és Mané összjátékát követően a szenegáli remek színészi alakítással próbált büntetőt kiharcolni, de Swarbrick játékvezetőt ez nem hatotta meg sőt egy sárga lapot a szélsőnek. A találkozó 28. percében Salah először került helyzetbe, lövése azonban könnyed falatnak bizonyult Hennessey számára. Az első játékrész hajrájában a vörösök irányítottak, de komoly egyenlítési lehetőséget nem sikerült kidolgozniuk csupán Salah lövése okozott némi feladatot a hazaiak hálóőrének. Egy perccel az első félidő vége előtt Hennessey bravúrral hárította Mané fejesét ami az első játékrész utolsó gólszerzési lehetősége is volt egyben.

775017970_JM_0413_7038CFE670C18526424E0D34D78ECC0BFordulást követően a vörösök bekezdtek és a 49. percben sikerült is egyenlíteni a Klopp legénységnek, miután Milner lapos beadását Mané vágta Hennessey kapujába. Az egyenlítés feltüzelte a vendégeket és a találkozó 50. percében Salah lövése kerülte a hazaiak kapuját nem sokkal. A vörösök nyomása a folytatásban is fokozódott, az 53. percben Alexander-Arnold passzát Salah nem tudta a kapuba jutattni miután a hazai védők menteni tudtak az egyiptomi elől. Az 58. percben a hazaiak Benteke révén kétszer is ziccerbe kerültek, de a volt liverpooli támadó mindkétszer nem találta el Karius kapuját. A 62. percben ismét a Crystal Palace előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség miután Van Aanholt szabadrúgását bravúrral hárította Karius. Húsz perccel a vége előtt a csereként beálló Lallana megsérült így öt perc után elkellett hagynia a játékteret sérülés miatt. A mérkőzés hajrájában a Liverpool közelebb állt a vezetés megszerzéséhez, ami a 84. percben sikerült is Klopp tanítványainak miután Robertson centere megtalálta a vörösök idei gólfelelősét Mohamed Salahot az egyiptomi pedig nem hibázott az üres kapuba küldte a győzelmet jelentő találatot. Salah ezzel 29. bajnoki gólját szerezte a vörösök színeiben.

Crystal Palace – Liverpool 1-2 (1-0)
Helyszín:  Selhurst Park, London, Vezette: Swarbrick
Gólszerzők: Milivojevic (13., büntetőből) ill. Mané (49.), Salah (84.)
Sárga lapok: Benteke (38.), McArthur (45.) ill. Karius (12.), Mané (24.)
Kiállítás: 

Crystal Palace: Hennessey – van Aanholt, Sakho, Kelly, Wan-Bissaka (Fosu-Mensah 88.) – Cabaye (Loftus-Cheek 73.), Milivojevic, McArthur – Zaha, Benteke, Townsend. Vezetőedző: Hodgson

Liverpool: Karius – Alexander-Arndold, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Wijnaldum (Lallana 65., Lovren 70.) – Mané (Oxlade-Chamberlain 64.), Firmino, Salah. Vezetőedző: Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=ok1Z67ESE94

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor