Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern München 100 milliót adna a Barca kulcsemberéért

Egy fájó átigazolást már véghez vitt a Bayern München, avagy az FC Barcelona szurkolói a mai napig nagyon várják vissza Thiago Alcantarát, akit egykor még Xavi utódjának kiáltottak ki. Marc André Ter-Stegen személyében stabil és klasszis hálóőre van jelenleg a katalán sztárcsapatnak, a Bayern München viszont ezt a harmóniát most megbolygatná.

960

Kapusért mért még soha nem fizetett egy klub sem 100 millió eurót, a nyáron viszont ez a rekord is megdőlhet, amennyiben a német rekordbajnok érdeklődése valós, jelenlegi klubja és a játékos pedig hajlik az üzletre, egyszóval összeállnak a csillagok. Nehéz ugyanis elképzelni, hogy a Barca elengedné kiváló hálóőrét, aki az elmúlt években a világ egyik legjobbjává nőtte ki magát.

Ter Stegen 2014-ben mindössze 12 millió euró ellenében hagyta el a Mönchengladbach csapatát. Piaci értéke azóta 60 millió euróra emelkedett, idén 43 tétmeccsből pedig 23 lehozott kapott gól nélkül. Összességében 133 tétmeccsen védte eddig a Barca hálóját, szerződése pedig jócskán kitart még, a szignózott papírokon a lejárati dátum 2022.

A 25 esztendős kapuvédő minden bizonnyal a Nationalelf gólvonalát védheti a világbajnokságon, ez pedig szoros összefüggésben van azzal, hogy a Bayern München is keresi őt, ugyanis Manuel Neuer még mindig nem épült fel, a 2017/18-as szezonban végig harcképtelen volt. A 32 esztendős hálóőr, akit nemrégen még toronymagasan a világ legjobbjának tartottak lehet, hogy így távozni kényszerül Münchenből. Nem csak a válogatott, de klubcsapata is lecseréli őt egy új fiatal titánra.

A “szerenád” lehet, hogy sikeresebb lenne és erősebb alapokkal indulna, ha az üzlet része lenne a már a bevezetőben említett Thiago Alcantara…