Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A sereghajtó otthonában győzött a Tottenham – videóval

A Premier League 33. fordulójában a Tottenham idegenben, a kiesés ellen menekülő Stoke otthonában hozta a kötelezőt. A londoni klub megérdemelten győzött, de a hajrájában voltak izgalmas percek.

IMG_20180407_180803Eriksen (középen), és Kane (jobbra) szállították a Tottenham győzelmét (forrás: twitter.com/premierleague)

A Premier League 33. fordulójának szombati játéknapján a kiesés ellen menekülő Stoke City a remek formában lévő londoni Tottenham Hotspur csapatát fogadta.

A vendégeknél Harry Kane már a kezdőben kapott helyet. A meccs első nagy helyzetét azonban a hazaiak dolgozták ki, ám a középre tett labdát a Diouf magasan fölé lőtte a 12. percben. A 24. minutumban a túloldalon Son villant, ám löketét Butland nagy védése követte. Az első félidőben mezőnyben toronymagasan jobb volt a Tottenham, ám komolyabb helyzetek nélkül jutottunk el a szünetig.

A fordulást követően viszont hamar megszületett a találkozó első gólja! Az 52. percben Eriksen vágta be a Stoke kapujába az Allitól kapott labdát (0-1)! Majd ezután a semmiből jött az egalizálas is Lloris nagy hibáját követően! A vendégek francia hálóőre kimozdult a kapujából egy jó hazai indítást követően, majd telibe lőtte a felé érkező Diouf-ot, akinek a fejéről maga elé pattant a labda, melyet be is lőtt a Stoke támadója, akit viszont ápolni kellett a lövés miatt, ami eltalálta, de végül folytatta a játékot a gólszerző (1-1)! Viszont a döntetlen sem tartott sokáig, újból előnybe tudott kerülni a Tottenham! A 63. minutumban Kane csúsztatta fejjel Eriksen beívelt szabadrúgása után a labdát a Stoke kapujába (1-2)! A meccs végéhez közeledve nagy lehetősége adódott a pontmentésre a Stoke-nak, amikor is jó helyről, a tizenhatos előteréből végezhett el szabadrúgást a hazai gárda. A labda mögé Shaqiri állt, a svájci támadó lökete pedig a felső lécen csattant! A végén 6 perc ráadás következett, egyben izgalmas véghajrával. A Stoke mindent megtett, hogy legalább egyenlítsen, de végül a Tottenham játékosai örülhettek.

Premier League, 33. forduló
Stoke City – Tottenham Hotspur • 1-2 (0-0)
Helyszín: bet365 Stadium, Stoke-on-Trent Vezette: Graham Scott
Gólszerzők: Diouf (57.), ill. Eriksen (52.), Kane (63.)
Sárga lapok: Pieters (32.), Johnson (71.), Martins Indi (90+3.), Ndiaye (90+7.), ill. Aurier (79.), Kane (90+5.), Rose (90+7.)
Kiállítás:

Stoke City: Butland – Johnson (Crouch, 78.), Shawcross, Martins Indi, Pieters – Bauer (Zouma, 90+5.), Allen, Ndiaye, Sobhi (Campbell, 69.) – Shaqiri – Diouf. Vezetőedző: Paul Lambert

Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Sanchez, Verthongen, Rose – Wanyama (Dier, 82.), Dembelé – Eriksen, Alli (Sissoko, 90.), Son (Lamela, 67.) – Kane. Vezetőedző: Mauricio Pochettino

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid