Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A tartalékos Liverpool a városi rivális otthonában ikszelt!

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 33. fordulója rögtön egy városi rangadóval vette kezdetét, nevezetesen a Merseyside derbivel a két liverpooli gárda világszerte ismert és figyelemmel kísért öszecsapásával.

2018-04-07T120838Z_1193160026_RC17654525C0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-LIV

Fergeteges hangulatban vette kezdetét a 231. Merseyside-derbi a liverpooli Goodison Parkban. A találkozó a ködös Albionban már megszokott időjárási körülmények között, szakadó esőben kezdődött, de a nézőket ez sem riasztotta el, hogy pokolian jó hangulatot teremtsenek a két városi rivális idei harmadik összecsapásán is. A találkozó elejét a hazai pálya előnyét élvező liverpooli kékek kezdték jobban, de ebben az is közre játszott, hogy hétközben a Liverpool hazai pályán szenzációs győzelmet aratott a Manchester City ellen a Bajnokok Ligájában. Jürgen Klopp pedig a hétvégi fordulót feláldozva több kulcsemberének is pihenőt adott, ugyanis kedden már a visszavágón kell pályára lépnie a vörösöknek a City otthonában. A találkozó első helyzetét a vendégek jegyezhették fel a 9. percben Wijnaldum révén, a hollan középpályás lövése azonban jócskán a kapu fölé szállt. A találkozó 15. percében a vendégek fiatal támadója Dominic Solanke megszerezhette volna pályafutása első PL-gólját is azonban Jordan Pickford ebben megakadályozta miután óriási reflexmozdulattal ütötte ki a labdát a kapu torkából. Egy perccel később James Milner kínálta meg a hazaiak hálóőrét Pickford pedig ezúttal is remek védést mutatott be. A derbi 23. percében a hazaiak is megvillantak miután Bolasie remekül eltalált lövése kis híján a vendégek kapujában kötött ki, azonban Karius remek védéssel ütötte szögletre a hazaiak próbálkozását. Az első félóra végén ismét a vendégek veszélyeztettek, James Milner lövését ezúttal is a hazaiak hálóőre Pickford hárította bravúrral. Az első játékrész hajrájában a liverpooliak rekordigazolása Virgil Van Dijk szabadrúgását fogta könnyedén a liverpooli kékek portása.

2018-04-07T115253Z_1262650505_RC156A098770_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-LIVA második játékrész elején a Liverpool a kapujához szegezte riválisát és óriási nyomást helyezett Jürgen Klopp együttese a liverpooli kékekre. A második játékrész elején Sam Allardyce kettős cserével próbálta csapata játékát felpörgetni, de a vörösök remekül zárták a liverpooli kékek előtt a területeket és a passzsávokat egyaránt. Ami láthatóan hétközben a City ellen is működött, a második félidőben a liverpooli kékek előtt sem adódott komoly lehetőség. A találkozó 70. percében a csereként beálló Oxlade-Chamberlain törhette volna meg a gólcsendet, de távoli lövése nem sokkal kerülte el Pickford kapuját, tegyül hozzá hétközben is hasonló helyről zudította be Ederson kapujába. Az utolsó negyedórára magához tért az Everton és a 77. percben Tosun nem sokkal maradt le Baines beadásáról. A mérkőzés utolsó perceiben a liverpooli kékek kerültek fölénybe, de Tosun helyzeténél majd Calvert-Lewin lövése után sem örülhettek gólnak a hazaiak. Az eredmény a találkozón már nem változott.

Everton – Liverpool 0-0
Helyszín: Goodison Park, Liverpool  Vezette: Brych (német)
Gólszerzők: 
Sárga lapok:
Kiállítás: 

Everton: Pickford – Baines, Keane, Jagielka, Coleman – Davies (Baningime 80.), Schneiderlin, Rooney (Gueye 57.) – Bolasie (Calvert-Lewin 61.), Tosun, Walcott. Vezetőedző: Allardyce

Liverpool: Karius – Clyne, Lovren, Van Dijk, Klavan – Wijnaldum, Henderson, Milner (Oxlade-Chamberlain 68.) – Mané (Firmino 74.), Solanke, Ings (Alexander-Arnold 89.). Vezetőedző: Klopp

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor