Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán kapott ki a Roma! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulós programja ma kora este folytatódott. A Roma hazai pályán maradt alul, hiába játszott végig jól a fővárosi csapat, miközben az Atalanta a Spal otthonában ikszelt.

IMG_20180407_202349Dzekot és társait Rómában fogta vissza a Fiorentina (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulójában a harmadik helyezett AS Roma a Fiorentina csapatát látta vendégül.

A hazaiak voltak az esélyesebbek, ám a firenzei vendégcsapat már a 7. percben előnybe került! Ekkor Saponara passza után Benassi vette be a római kaput (0-1)! Hamar egalizáltak volna a Farkasok, ám a 10. minutumban Strootman tizenhatosról leadott löketét védte nagyszerűen Sportiello. Egy perccel később Manolas is igyekezett egyenlíteni, de fejese mellé ment. A 13. percben ráadásul Dzeko a kipattanót lőtte rá, de a bosnyák sem tudott egyenlíteni, ugyanis a kapufát találta el! Nagyon nyomott a Roma, a 27. percben pedig ismét Dzeko próbálkozott, de résen volt a Fiorentina kapusa. A sok hazai helyzettel szemben a vendégeknek elég volt egy újabb villanás is – a 39. minutumban Simeone vette be Allison kapuját, így már kettővel ment a Fiorentina (0-2)! A szünethez érve tehát hiába uralta a játékot és alakított ki több nagy helyzetet a római klub, mégis kétgólos fővárosi hátránnyal ért véget az első játékrész.

A fordulást követően megmaradt a nagy hazai előny, ám annak ellenére, hogy 14 lövést adtak le a Farkasok, ezekből mindössze 3 ment kapura, és egy sem akadt be. Így tényleg elég volt az egyébként egy pozitív mutatót leszámítva szinte minden téren hátrányban játszó Fiorentina részéről két villanás ahhoz, hogy legyűrje idegenben a Roma csapatát. Meglepetés született tehát az olasz fővárosban, ezen a napon a Farkasoknak semmi sem jött össze, és a jelenleg még 3. helyen álló klubot holnap előzheti az Inter.

Serie A, 31. forduló
AS Roma – Fiorentina • 0-2 (0-2)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: – , ill. Benassi (7.), Simeone (39.)
Sárga lapok: Dzeko (58.), El Shaarawy (75.), ill. Hugo (14.), Laurini (43.)
Kiállítás:

AS Roma: Allison – Peres, Manolas, Fazio, Jesus – Naingollan, Gonalons, Strootman – Defrel, Dzeko, El Shaarawy. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Fiorentina: Sportiello – Laurini, Pezzella, Hugo, Biraghi – Benassi, Dabo, Veretout – Saponara, Eysseric – Simeone. Vezetőedző: Stefano Pioli


A római meccsel egyidejűleg lépett pályára az Atlanta is. A bergamói csapat a Spal otthonában vendégeskedett ma kora este.

A meccs első nagy helyzetét a hazai gárda alakította ki, azonban Filippo Costa löketét blokkolták a 22. percben. A 26. minutumban viszont a túloldalon alakult ki helyzet, sőt gól, de Freuler találatát les miatt nem adták meg. A 39. percben viszont már megszületett az első érvényes találat, melyet a hazaiak szereztek! Viviani szabadrúgásból beívelt labdáját Cionek fejelte be (1-0)! Ezzel egyben zárult is lényegében minden érdemi dolog az első félidőben, mely tehát a Spal előnyével ért véget.

A folytatást nagy lendülettel kezdte az Atlanta, Gomez löketénél a 49. percben pedig Meret nagy védésere volt szükség. A 64. minutumban viszont kis híján bebiztosította győzelmét a Spal, ám a gólpasszt kiosztó Viviani a keresztlécet találta el! Freuler négy perccel ezután a túloldalon fejjel egyenlített volna, ám próbálkozása mellé ment. Majd a 78. percben nagy esélyt kapott az egyenlítésre az Atalanta, ugyanis a Spal gólszerzője, Cionek a csapata tizenhatosán belül vetett szabálytalanságot, így tizenegyest kapott a vendég együttes! A labda mögé de Roon állt, és nem hibázott, így egalizált, de egyben pontot is mentett csapata számára (1-1)! A Spal számára nyilván jobb lett volna a győzelem, de így sem áll jelenleg kieső helyen (17.) a csapat, de kapaszkodnia kell még a szezon végéhez közeledve, míg jelenleg az Atalanta a 8., de még ebben a körben előzhetik a bergamói gárdát.

Spal – Atalanta • 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Cionek (39.), ill. de Roon (78. – büntetőből)

Nagy Dávid