Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi mesterhármasával nyert a Barcelona – videóval!

A La Liga 31. fordulójában újabb lépést tett a bajnoki elsőség felé a Barcelona, amely nem csak hogy simán nyert, de még meg sem kellett erőltetniük magukat.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Az AS Roma elleni BL-párharcot már félig megnyerték, a bajnokságban pedig szintén sínen vannak. A Barcelona ennek köszönhetően pedig egy kis levegőhöz juthat, mármint adódhat egy kis lehetőségük a húzóemberek pihentetésére. Főleg egy olyan bajnokin, mint most a Leganes ellen egyáltalán nem szükségszerű a gálacsapatot kiküldeni – bőven van lehetőség olyanoknak is lehetőséget adni, akik adott esetben ritkábban jutnak szóhoz. Így például Jordi Alba, Umtit, Iniesta és Paulinho is csak a padon kezdett, Busquets pedig sérülés miatt nem játszhatott; ott volt viszont a kezdőben Semedo, Vermaelen, Andre Gomes, valamint a két beépítendő ember, Coutinho és Dembele.

A Leganes egyáltalán nem próbált meglepetést okozni, már az első perctől fogva visszazártak és a biztos védekezéssel voltak elfoglalva. A Barca játékosainak így tehát nem kellett semmilyen letámadással sem foglalkozniuk, nyugodtan építgethették akcióikat és tehették, amihez legjobban értenek: szórakoztathattak. Ráadásul a Leganes tökéletes partnernek bizonyult ebben, ugyanis képtelenek voltak tartani a széleken a sziporkázó hazaiakat. Mondjuk kellett egy kis idő, amíg teljesen felvette a kellő tempót a Barcelona, de miután ez megtörtént, nem volt több kérdés. Percről-percre egyre élesebb lett a hazai csapat, a félidő második felében pedig ez már gólokban is megmutatkozott.

Lionel Messi a 27. percben vette be először Cuellar kapuját, amikor a spanyol kapus nem tudott mit kezdeni az argentin zseni tűpontos szabadrúgásával. Öt perccel később aztán már kettővel ment a Barcelona, amikor Coutinho passza után szintén Messi talált be. Az első félidőben így ezzel a két góllal vezettek a hazaiak, de nem csak ennek volt okuk örülni. Több remek egyéni teljesítménynek is tapsolhattak a hazai szurkolók. Coutinho a legjobbak közé tartozott, valamint meg kell még emlékezni Dembeléről is. A francia Semedóval kiegészülve sok kellemetlenséget okozott a vendég védőknek, valamint egyre jobban érzi az összjátékokat. Időnként egészen zseniális indításokat is látni tőle.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Vezethettek volna nagyobb különbséggel is egy félidő után, de közel sem hozták ki magukból a maximumot. A Leganes semmi nyomást nem tudott rájuk gyakorolni, ők pedig így is nagyon fölényesen domináltak, élvezték a futballt. A fordulás után aztán változott valamelyest a kép. Ezt hivatott megelőlegezni a csereként beállt Beauvue fejese, ami alig pár centivel kerülte el ter Stegen kapuját. A Barca behúzta a féket és csak az időt húzta, kellemesen ellabdázgattak – amikor pedig épp lankadt egy kicsit a figyelmük, a Leganes játékosai próbáltak fogást találni rajtuk. Erről pedig azért kell szót ejteni, mert habár sokáig ártalmatlannak tűntek, 20 perccel a vége előtt mégis sikerrel jártak.

Egy jól végigvitt kontra végén El Zhar talált be, innentől pedig megint csak egy gól volt a Barca előnye – ismét fel kellett pörgetniük a játékot, hogy bebiztosítsák győzelmüket. A hajrára így ismét felélénkült a meccs, ami semleges nézői szempontból kétségtelenül nem tett rosszat. Hirtelen megint tétje lett a dolgoknak, ráadásul a Leganes vérszemet kapott és Garitano újabb támadó becserélésével jelezte: készek megindulni az egyenlítésért. Az utolsó negyed órában a Barcelona irányított, ám a Leganes sem volt súlytalan. A vendégeknek volt pár jó megindulásuk, esetleg szép megmozdulásuk, ám ez ezúttal nem volt elég.

A 87. percben ugyanis újra jött a régi sláger: Messi ismét lecsapott!! Dembele parádés pöccintése után az argentin mellel elvitte a bőrt, majd Cuellar fölött emelt a kapuba. Ezzel meglett neki a mesterhármas, a csapata pedig ismét győzelmet ünnepelhetett. Ez volt Mesi 40. triplája a katalán klub színeiben, ami elképesztő adat. A Leganes küzdött becsülettel, főleg a második játékrészben harcoltak nagyot, ám ez itt most kevés volt. Ernesto Valverde csapata még tartalékosan is túl jó volt ahhoz, hogy kikapjon. Az igazi erőpróbák persze nem most, hanem majd később jönnek. Addig is: a Barcelona 12 ponttal vezeti a bajnokságot, az üldöző Atletico pedig a Real Madriddal játszik majd vasárnap.

https://www.youtube.com/watch?v=aXVwM6y7HYw

Barcelona – Leganes 3-1 (2-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona), Vezette: Bengoetxea
Gólszerző: Messi (27., 32., 87.), El Zhar (68.)
Sárga lap: Coutinho, Jordi Alba, ill. Siovas, Zaldua, Gabriel, Ruben Perez

Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto (Jordi Alba), Vermaelen, Pique, Semedo – Coutinho (Iniesta), Rakitic, Andre Gomes – Messi, Luis Suarez, Dembele (Denis Suarez). Vezetőedző: Valverde.

Leganes: Cuellar – Raul Garcia, Siovas, Gustinza, Zaldua – Gabriel, Ruben Perez (Guerrero) – El Zhar, Eraso (Brasanac), Omar Ramos – Amrabat (Beauvue). Vezetőedző: Garitano.

Korábbi meccs:

Alaves – Getafe 2-0
Celta Vigo – Sevilla 4-0
Betis – Eibar 2-0