Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Debrecen hat meccs után újra nyerni tudott, a Haladás legyőzte a DVTK-t

Az OTP Bank Ligában a Debrecen megtörte hosszú nyeretlenségi sorozatát, és egy gólgazdag mérkőzésen legyőzte a Paksot. A Diósgyőr a Haladást fogadta, és hiába játszottak jól, nem tudták  megszerezi a három pontot.

paksloki_4_720

Forrás: dvsc.hu

A 13. percben egy kapufával kezdett a Paks, amikor Hahn mintegy 25 méterről kapásból lőtt kapura, de a kapufa megállította a labdát.  A Debrecen volt viszont fölényben, ami a 31. percben ért be, hiszen megszerezték a vezetést Bódi jobb oldali beadása Gévayról Könyves Norbert elé pattant, aki jobbal hat méterről a jobb alsóba lőtt. Nem kellett sokat várni a második találatra sem, hiszen a 40. percben Könyves ismét betalált. Szatmári lapos indítása után Tabakovic sarokkal Könyves elé helyezi a labdát, aki kicsalogatja a kapujából Verpeczet, és jobbra húzva az ötös sarka elől jobbal a bal alsóba lőtt. Ezzel zárult az első félidő.  

A második játékrészben a Paks kezdett jobban, hiszen a 47. percben érkezett tőlük a szépítés. Hahn János passza Harasztinak visszapattan hozzá, és ballal a bal alsóba lőtt. Nem örülhettek azonban sokáig, hiszen még ugyanebben a percben a Debrecen is betalált. Varga ment el a bal oldalon, lapos beadását Haris Tabakovic pedig 3 méterről a kapuba lőtte. Az 53. percben Tabakovic duplázott, amikor Könyves kiugratása után nagyjából 8 méterről a kapu közepébe lőtt. A 63. percben a Paks tíz emberre fogyatkozott, miután a játékvezető azonnali pirossal kiállította Kulcsárt. A 64. percben a Debrecen már az ötödik gólját szerezte. Könyves balról okosan gurított Takács Tamás elé, aki a kapu közepébe gurított. A Paks még jó volt egy szépítésre a 67. percben, amikor Bartha jobb oldali beadását Hahn a szépen kirepülő Nagyba fejelite, de a kipattanót ballal a kapu közepébe sodorta. Az mérkőzés végére egyik csapat sem erőltette már a támadásokat, így a végeredmény a lefújásig sem változott.

Paks – Debreceni VSC: 2-5 (0-2)
Gólszerzők: Hahn (47. 67.) ill. Könyves (31. 40.), Tabakovic (47. 53.) Takács (61.)
Sárga lap: Szabó (51.), Nikházi (60.) Bertus (80.) ill. Schimmer (26.)
Kiállítás: Kulcsár (64.) ill. –

DVTK_-_Haladas_0-1_friss_halis_1120

Forrás: dvtk.hu

A 13. percben a Haladás már megszerezhette volna a vezetést a Diósgyőr ellen, de Mészáros lövésénél Antal hatalmasat védett. A 20. percben azonban már ő sem tudta megvédeni a csapatát a góltól, és a vendégek megszerezték a vezetést. Egy kontra végén Halmosi ott hagyta a labdát Bosnjaknak, akinek a beadása több ember között elpattant a tizenhatoson belül, de Mészáros lecsapott a szabad labdára és a jobb felsőbe lőtt. Jobban játszott a Haladás, de még egy gólt nem szerezték még az első játékrészben.

A második félidőt viszont nagyon jól kezdték a vendégek, hiszen a 49. percben már a második góljukat szerezték. Kovács indult kapu felé, majd Liptákról visszapattant a labda hozzá, és 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A 61. percben összejött a szépítés a Diósgyőrnek. Lipták hátáról pattant Ugraihoz a labda, majd a támadó 20 méterről habozás nélkül jobbal a bal alsóba helyezte a játékszert. Ezután a DVTK átvette az irányítást a játék felett, de az egyenlítés már nem jött össze nekik, így a Haladás gyűjtötte be a három pontot.

Diósgyőr – Haladás: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Ugrai (61.) ill. Mészáros (20.), Kovács (49.)
Sárga lap: Karan (28.), Lipták (84.) ill. Schimmer (26.). Williams (90+2.)
Kiállítás: – ill. –