Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási feltámadás! Kétgólos hátrányból fordított a United Guardiola Cityje ellen! – videóval

A Premier League 33. fordulójának egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett mérkőzése a két manchesteri gárda összecsapását előzte meg, nevezetesen a City és a United rangadóját az Etihadban. Pep Guardiola vs. José Moruinho.

943071172

Guardiola együttese egy óriási pofonnal a háta mögött érkezett a United elleni rangadóra. Az egyik legnagyobb kérdés az volt, a spanyol mester mennyire veszi komolyan a United elleni rangadót, a keddi Bajnokok Ligája találkozó tudatában, hiszen a Liverpool ellen minimálisan három gólt kell szereznie a Citynek a továbbjutáshoz, a bajnoki cím pedig szinte már biztosan a zsebben van Guardiola együttesének.

A mérkőzés első lehetőségét már a 3. percében regisztrálhattuk, mikor a hazai együttes Danilo révén veszélyeztetett lövése azonban nem találta el a kaput. Az első játékrész eleje kiegyenlített játékot hozott, a félidő közepétől azonban a hazaiak folyamatosan átvették a játék irányítását és ez helyzetekben is megmutatkozott. A 22. percben először Bernardo Silva került ziccerbe, miután tisztán lőhetett De Gea kapujára azonban a spanyol válogatott hálóőre brilliáns védéssel akadályozta meg a gólt. Három perccel később a vörös ördögök már nem kerülhették el a gólt, Leroy Sané szögletét követően Vincent Kompany szakadt el védőjétől és védhetetlenül bólintott a léc alá megszerezve a vezetést a Citizens számára. Öt perc sem telt el jött az újabb hazai találat, ezúttal Rahem Sterling hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ilkay Gündogant aki De Gea kapujába helyezett, a spanyol hiába vetődött nem tudta hatástalanítani a német válogatott lövését. A találkozó első félidejének hajrájában Rahem Sterling percei következtek, de az egykori liverpooli szélső két ziccerét sem tudta gólra váltani, mindkétszer jócskán a kapu fölé lőtt az angol válogatott játékosa. José Mourinho együttese az első félidőben harmatgyenge produkcióval rukkolt elő, szinte helyzetekig se jutottak el a vörös ördögök.

2018-04-07T175819Z_787184216_RC18F6F44EF0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MCI-MUN

Fordulást követően Mourinho együttese kezdett jobban és a második játékrész első perceiben a vörös ördögök kezdeményeztek többet. Ennek köszönhetően a United a 49. percben először tüzelt Ederson kapujára, az első lövést Paul Pogba eresztette el nem sok sikerrel ugyanis a brazil hálóőr hárította próbálkozását. A találkozó 51. percében Gündogan háromra növelhette volna a City előnyét, a hazaiak játékosának lövése azonban a kapufát súrolta ami óriási lehetőség volt. A vendégek a mérkőzés 53. percében egy gyönyörű támadás után szépítettek, Ander Herrara mellkassal tette Paul Pogba elé a labdát aki élt is a lehetőséggel és Ederson kapujába helyezett. Két perccel később ismét a francia volt a főszereplő, aki ezúttal is gólnak örülhetett, miután Alexis Sánchez centeréta francia bólintotta a jobb alsó sarokba, Ederson ezúttal sem tudta hárítani a francia próbálkozását. A vendégek vérszemet kaptak a gyors egyenlítést követően és a 60. percben Lingard kis híján megfordította az eredményt, a fiatal angol válogatott lövése éppenhogy elsuhant a jobb kapufa mellett. Húsz perccel a vége előtt érkezett a sokk az Etihad publikuma számára, ugyanis Alexis Sánchez pontrúgása után Smalling a harmadik United gólt szerezte ezzel megfordítva a találkozó állását. Guardiola együttese az első félidőben mutatott szervezett játékából a második félidőbe semmit nem tudott átmenteni, talán már a fejekben a keddi Liverpool elleni visszavágó motoszkált, azonban azt a játékosok elfelejtették, hogy a második félidőben egy városi rivális vár a hazai együttesre, akik nem szeretnék ha bajnok lenne a Sky Blues.  A mérkőzés hajrájára teljesen elszabadultak az indulatok, miután Atkinson játékvezető egy egyértelmű büntetőt nem adott meg a hazai együttesnek. A találkozó hajrájában a bajnoki cím kapujában lévő City két alkalommal is egyenlíthetett volna, De Gea azonban szenzációs védésekkel akadályozta meg a City egyenlítését, előbb Agüero fejesét tolta a léc fölé majd a szögletet követően a Sterling a kapufát találta telibe. A MU ezzel elhalasztotta a City bajnoki címét. Egy biztos a szezon egyik leglátványosabb összeomlását és fordítását láthattuk ami a szezon egyik legjobb meccsét hozta.

2018-04-07T174354Z_1130611370_RC1F2449DE40_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MCI-MUN

Manchester City – Manchester United 2-3 (2-0)
Helyszín: Anfiel Road, Liverpool  Vezette: Atkinson
Gólszerzők: Kompany (25.), Gündogan (30.) ill. Pogba (53., 55.), Smalling (69.)
Sárga lapok: Sterling (63.), Fernandinho (79.), Danilo (90+1.), Kompany (90+2.), Gabriel Jesus (90+3.) ill. Herrera (37.), Lukaku (45.), Pogba (81.)
Kiállítás: 

City: Ederson – Delph, Otamendi, Kompany, Danilo – Silva (De Bruyne 72.), Fernandinho, Gündogan (Agüero 76.) – Sané, Sterling, Silva (Gabriel Jesus 72.) Vezetőedző: Guardiola

United: De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Young – Herrera (Lindelöf 90+4.), Matic, Pogba – Lingard (McTominay 85.), Lukaku, Sánchez (Rashford 82.). Vezetőedző: Mourinho.

https://www.youtube.com/watch?v=SUZCeqwDuiI

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor