Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A ManCity-MU rangadó számokban kifejezve

Elképesztő fordítással a Manchester United zseniális győzelmet aratott a városi rivális Manchester City otthonában. A mérkőzés hőse a két gólt szerző Paul Pogba volt. Nézzünk néhány érdekes statisztikai adatot a városi rangadó után.

DaMqS_NW4AAc58-

27 – a Manchester City ezt megelőzően legutóbbi 27 hazai bajnokiján nem szenvedett vereséget a Premier League-ben (22 győzelem és 5 döntetlen). Ráadásul a manchesteriek legutóbbi 14 bajnokijukat zsinórban megnyerték. erre csak két csapat volt képes eddig a PL-ben.

2 – Vincent Kompany második gólját szerezte az idei szezonban, legutóbb az Arsenal elleni Ligakupa döntőben volt eredményes a belga válogatott védő. Kompany az idei szezonban 18 mérkőzésen szerepelt a City színeiben.

8 – Rahem Sterling, a Manchester City angol válogatott szélsője az idei kiírásban már 8 gólpassznál jár amivel az idei szezonja lett pályafutása eddigi legjobb szezonja,  ráadásul 16 gólt is szerzett a bajnokságban a 23 esztendős szélső.

97 – ennyi másodperc telt el Paul Pogba két gólja között, a francia az 53. percben valamint az 55. percben volt eredményes a városi rivális otthonában.

3 – a vörös ördögök az első játékrészben kaput eltaláló lövés nélkül zártak, majd a második félidő első 23 percében négy lövésükből három is Ederson hálójában landolt.

2 – Alexis Sánchez játékát az elmúlt hetekben sokan kritizálták, azonban a chilei klasszis válaszolt az őt ért kritikákra. Pályafutása során második alkalommal is két gólpasszal segítette csapatát a győzelemhez, legutóbb még az Arsenal színeiben 2014 decemberében a Newcastle ellen osztott ki két gólpasszt.

DaMzNVVW0AAS8_6

3 – első alkalommal történt meg Pep Guardiola edzői pályafutása során, hogy két egymást követő mérkőzésen is három gólt kapjon csapata. Mint ismert a City legutóbb a Liverpool elleni BL-negyeddöntőben kapott egy hármast az Anfielden.

2008 – a Manchester City együttesével először fordult elő 2008 októbere után, hogy kétgólos félidei vezetés után vesztesen hagyják el a játékteret. Akkor a Liverpool fordított a Manchester City otthonábán Fernando Torres duplájával valamint Dirk Kuyt góljával.

9 – mind Chris Smalling mind Paul Pogba egyaránt győztesen hagyta el a játékteret a PL-ben, amikor eredményes volt, ez összesen 9 alkalommal történt meg pályafutásuk során. Ettől eredményesebb csak az egykori liverpooli támadó Ryan Babel volt aki 11 alkalommal volt eredményes.

400 – a Manchester United játékosa Ashley Young pályafutása 400. bajnoki mérkőzésen lépett pályára a városi rivális Manchester City otthonában. A 32 esztendős angol válogatott játékos ez idő alatt 62 gólt szerzett a Watford, Aston Villa és Manchester United színeiben.

Képek: premierleauge.com

O.G.