Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: az Atlanta csúnyán kiütötte a Los Angeles-i újoncot! – videóval

Magyar idő szerint tegnap este és ma hajnalban több mérkőzést is megrendeztek a hétvégi MLS fordulóban, azaz az észak-amerikai profiligában. Nikolics újból betalált, ahogy arról beszámoltunk, a magyar gólvágó csapatának meccsén kívül pedig ebben a cikkünkben írunk a többi bajnokiról.

IMG_20180408_093143Almiron kétszer volt eredményes büntetőből (forrás: twitter.com/ATLUTD)

Tegnap este az Atlanta United, azaz a tavalyi újonc az idei újonc csapatot, vagyis a Los Angeles FC-t látta vendégül. A hazaiak mellett szólt a papírforma, akik hozták is azt, talán a vártnál is simábban. Az atlantai klub nagyon hatékony volt, ugyanis 6 kaput lövésükből 5 bement! Ezzel szemben a vendégeknek mindössze 1 kapura irányuló próbálkozásuk volt.

Az első játékrészben 1-0-s előnyt szerzett a hazai gárda – Gressel a 17. percben volt eredményes, a gólpasszt pedig Almiron adta. A fordulás után jött az igazi gólzápor, de főleg a hajrában, amikor 3 találat is esett! Még a 67. percben az első találatot szerző Gressel is kiosztott egy gólpasszt, eredményes pedig Martinez volt, így 2-0-ra ment az Atlanta. A találat pedig MLS-rekord, ugyanis Josef Martinez a 25. gólját szerezte 24. alapszakaszbeli meccsén!

IMG_20180408_093151Josef Martinez rekorder lett a Los Angeles FC ellen! (forrás: twitter.com/ATLUTD)

A88. percben Almiron büntetőből módosította az eredményt, mellyel már 3-0 volt az állás! A 92. minutumban két percen belül összehozta a vendégek részéről Moutinho azt, hogy kiállításák, ugyanis gyorsan begyűjtött két sárga lapot, a hazaiak pedig a kiállítás után újabb büntetőt végezhettek el, melyet megintcsak értékesített Almiron, ezzel pedig már az 4-0 volt az állás! A kegyelemdöfést a hosszabbítás 7. percében Williams vitte be, akit Larentowicz szolgált ki, a vége pedig tehát 5-0-s Atlanta siker lett! A szezont nagyon jól kezdte a Los Angeles FC, ugyanis az első körben legyőzte a tavalyi döntős, tavalyelőtti bajnok Seattle Sounders csapatát idegenben, majd a Real Salt Lake-et ütötte ki idegenben (1-5), most azonban 4. bajnokiján zsinórban második vereségét szenvedte el a klub a múltkori hétgólos Los Angeles-i derbit követően.

MLS, alapszakasz
Atlanta United – Los Angeles FC • 5-0 (1-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 45.207 néző
Gólszerzők: Gressel (17.), Martinez (67.), Almiron (88., 90+2. – mindkettőt büntetőből), Williams (90+7.), ill.
Kiállítás: – , ill. Moutinho (90+2.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Mára virradó hajnalban több mérkőzést is rendeztek a tengerentúlon az MLS-ben. Pályán volt többek között a korábbi alapszakaszgyőztes, texasi FC Dallas is, melynek vendége a Colorado Rapids volt. A tavalyi sereghajtó vendégek a 62. percben még vezetést szereztek Mason révén, ám a véghajrában Colmán góljával pontot mentett a dallasi együttes.

FC Dallas – Colorado Rapids • 1-1 (0-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 13.147 néző
Gólszerzők: Colmán (89.), ill. Mason (62.)


A dallasi meccs előtt a hajnali első találkozón a Philadelphia Union a San José Earthquakes csapatát látta vendégül. Az első játékrészben mezőnyben jobb volt a philadelphiai csapat, mégis a vendégek kerültek előnybe a 37. percben Eriksson révén, így 0-1-es eredménnyel jött el a szünet. A fordulás után viszont tudott egyenlíteni a Union, ugyanis a 64. percben Bedoya volt eredményes, akinek gólja végül beállította az 1-1-es végeredményt. A meccs végén, a hosszabbítás 6. percében a vendégek megfogyatkoztak, amikor Cummings kapott piros lapot, de ez már ezt a meccset lényegében nem befolyásolta.

Philadelphia Union – San José Earthquakes • 1-1 (0-1)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 14.795 néző
Gólszerzők: Bedoya (64.), ill. Eriksson (37.)
Kiállítás: – , ill. Cummings (90+6.)


A magyar idő szerint mai utolsó hajnali MLS-bajnokit a Real Salt Lake otthonában rendezték meg, ahol a vendégcsapat a kanadai Vancouver Whitecaps volt.

Az első félidő végén született meg az első gólja, amikor is a ráadás 4. percében Silva vette be a vendégek kapuját, 1-0-s hazai előny volt tehát a szünetben. A fordulás után megintcsak sokáig kellett várni a gólra, egészen pontosan a gólokra, ugyanis azok a hajrában születtek meg. A 88. percben Savarino biztosítta be a hazaiak győzelmét, ám volt még válasza a Vancouvernek, ugyanis Kamara passzát Shea váltotta gólra a 92. minutumban, viszont az egalizálas már nem jött össze, így a Real Salt Lake nyert 2-1-re.

Real Salt Lake – Vancouver Whitecaps • 2-1 (1-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 16.015 néző
Gólszerzők: Silva (45+4.), Savarino (88.), ill. Shea (90+2.)


Ma este és holnapra virradó hajnalban még lesznek MLS-meccsek, melyekről természetesen beszámolunk!

Péntekre virradóra is rendeztek már egy bajnokit, amikor is a Németh Krisztiánt soraiban tudó New England kiütötte a vendégségbe érkező kanadai Montreal Impact csapatát. A találkozó vége 4-0 lett, de hozzátartozik a történethez, hogy a vendégeknél Taïder már a 13. percben a kiállítás sorsára jutott. Németh is pályán volt a siker alkalmával, aki a 78. percben a nem sokkal azelőtt gólt is szerző Diego Fagundezt váltotta.

New England Revolution – Montreal Impact • 4-0 (2-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 10.908 néző
Gólszerzők: Bunbury (20.), Farrell (45+6.), Fagundez (71.), Zahibo (80.)
Kiállítás: – , ill. Taïder (13.)

Nagy Dávid