Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék Némethék ellen ikszeltek – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban csapott össze két magyaros klub az észak-amerikai profiligában, vagyis az MLS-ben, hiszen Nikolicsék, azaz a Chicago Fire a Németh Krisztiánt soraiban tudó New Englandet fogadta, míg Stieber és Sallói is pályán volt csapata meccsén. Több fordulatot, és sok gólt is hozott ez a forduló, melyben többek között Ibrahimovic duplázott, Nikolics pedig sajnos megsérült.

1AA_4733Schweinsteiger (középen) hosszú idő után talált be, gólja pedig pontot ért a Chicago csapatának! (forrás: chicago-fire.com)

Nikolics a kezdőben kapott természetesen helyet a Chicago Fire színeiben, amely vendége a New England Revolution volt. A magyar idő szerint mára virradó hajnalban megrendezett meccsen a vendégek magyarja, Németh Krisztián is csapata kezdőjében volt!

Sajnos viszont Nikolics nem tölthetett sok időt a pályán, ugyanis ő és Delamea összefejeltek, Paunovic mester pedig úgy döntött, lehozza a magyar támadót a biztonság kedvéért, hisz nem nem tudták nem-e agyrázkódása van. A Chicago edzője ugyanakkor bízik benne, hogy a következő meccsen pályára léphet már újból a magyar gólvágó, kinek helyét a 20. percben Gordon vette át. Az első játékrészben gól nem született, viszont a folytatásban kettő is! Előbb, a 63. percben Schweinsteiger szerzett előnyt a hazaiaknak (1-0), majd a hajrában, a csereként beálló Bunbury gólja révén alakult ki a végeredmény, a 82. percben (1-1)! Németh Krisztián a 79. percig volt a pályán, akkor Agudelo vette át a magyar játékos helyét.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – New England Revolution • 1-1 (0-0)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 14.415 néző
Gólszerzők: Schweinsteiger (63.), ill. Bunbury (82.)


Stieber Zoltán klubja, a DC United a Seattle Sounders ellenfele volt idegenben, a magyar labdarúgó pedig ott volt csapata kezdőjében, és végig is játszotta a meccset! Az első játékrészben nem született gól, majd a szünet után hamar a vendégek kerültek előnybe! Az 53. percben Mattocks talált be, amihez kellett Stieber beadása is (0-1)! Sokáig nem vezetett a washingtoni együttes, ugyanis Lodeiro már az 57. minutumban egalizált (1-1)! Végül a győzelmet is megszerezte a Seattle, amely Eikrem révén a 83. percben döntötte el a találkozót (2-1)! A tavalyi döntős Sounders ezzel 3 zsinórban elvesztett bajnoki után javított!

Seattle Sounders – DC United • 2-1 (0-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 39.465 néző
Gólszerzők: Lodeiro (57.), Eikrem (83.), ill. Mattocks (53.)


A liga másik magyarja is pályán volt, azaz Sallói Dániel, kinek klubja, a Sporting Kansas City, amely a 8 meccse veretlen Portland Timbers otthonában szerepelt. A mérkőzés gólt ugyan nem hozott, ezen viszont Sallói kis híján az első félidő végén változott, amikor is a keresztlécet találta telibe!

Portland Timbers – Sporting Kansas City • 0-0
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző


A Los Angeles Galaxy együttese a Real Salt Lake csapatát fogadta. Az első félidő nem hozott gólt, a második viszont hármat is! Ráadásul a fordulást követően Ibrahimovic duplázott, a mindent eldöntő gólt pedig Kamara szerezte, így simán, 3-0-ra győzött az ezzel két nyeretlen bajnoki után diadalmaskodó klub!

Los Angeles Galaxy – Real Salt Lake • 3-0 (0-0)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 25.462 néző
Gólszerzők: Ibrahimovic (61., 67.), Kamara (76.), ill.


A texasi Houston Dynamo a Colorado Rapids vendégjátéka alkalmával igencsak hamar dűlőre vitte a dolgokat. A hazaiak a 30. percben már előnybe kerültek, amikor Martinez volt eredményes (1-0), majd 6 perccel később Manotas büntetőjével növelte előnyét a hazai gárda (2-0)! A fordulás után hamar megfogyatkozott a Colorado, ugyanis a 49. percben Boli azonnali piros lapot kapott. Gól viszont több már nem született a meccsen, de így is hozta a papírformát a Houston, míg a Colorado ezzel zsinórban 9. (csak a bajnokságot tekintve 8.) vereségét szenvedte!

Houston Dynamo – Colorado Rapids • 2-0 (0-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 16.058 néző
Gólszerzők: Martinez (30.) Manotas (36. – büntetőből), ill.
Kiállítás: – , ill. Boli (49.)


A szintén texasi FC Dallas is hazai környezetben lépett pályára, és szintén 2-0-ra győzött! A dallasi klub ellenfele a kanadai Montreal Impact volt. A meccs elég korán eldőlt, ráadásul egy büntetővel és egy öngóllal! Az 5. minutumban Mancosu vétett öngólt (1-0), míg a 18. percben Diaz büntetőből volt eredményes (2-0)! Ezzel tehát el is dőlt a meccs, a hazaiak érvényesítették a papírformát, és 8 bajnoki óta veretlen, zsinórban pedig ezzel már 4-et nyertek meg!

FC Dallas – Montreal Impact • 2-0 (2-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 13.506
Gólszerzők: Mancosu (5. – öngól), Diaz (18. – büntetőből), ill.


A San José Earthquakes – Los Angeles FC találkozó gólparádét hozott, ugyanis 7 találat esett ezen a meccsen! Vako már a 11. percben vezetést szerzett a hazaiaknak a kaliforniai klubok összecsapásán (1-0), ám Diamonde hamar, a 15. minutumban egalizált (1-1), Beitashour pedig a 19. percben már a vezetést is megszerezte a vendégeknek (1-2)! A Los Angeles FC gyorsan fordított tehát, és a szünetig már több gól nem született. A folytatást követően hamar egyenlített a San José, melyért a klub ikonja, Wondolowski felelt az 52. percben (2-2)! Wondolowski számára a duplázás is összejött, és ezzel ő fordított a 63. percben, ugyanis újra a hazaiak vezettek (3-2)! Viszont őrületes hajrá következett újabb fordulatokkal! A 90. percben Diomande is megszerezte második gólját, és egyenlített, úgy tűnt, ezzel pontosztozkodás lesz a vége (3-3)! Ám a 96. percben hazai részről Partida kapta meg második sárga lapját, így kiállította a játékvezető, majd egy perccel később a vendég együttes talált be Moutinho révén, és győzött a Los Angeles FC (3-4)! Elképesztően izgalmas találkozó volt ez tehát, tele fordulatokkal! A 89. percben a korábban hátrányba kerülő, de előnyszerzéssel kezdő San José Earthquakes 3-2-re vezetett, végül 4-3-ra kikapott az újonc Los Angeles vendéglátójaként!

San José Earthquakes – Los Angeles FC • 3-4 (1-2)
Helyszín: Avaya Stadium – 17.650 néző
Gólszerzők: Vako (11.), Wondolowski (52., 63.), ill. Diomande (15., 90.), Moutinho (90+7.)
Kiállítás: Partida (96.), ill.


Még a legelső hajnali meccsen Vancouverben a helyi Whitecaps fogadta az Orlando City csapatát. Ez a találkozó is 7 gólt hozott, pedig a szünetig csak 1 találat esett! Az Orlando több helyzetet dolgozott ki, a 34. percben mégis a hazaiak kerültek előnybe Kamara révén (1-0)! A folytatásban jött az igazi gólparádé, de előtte még, az 58. percben El-Monir kiállítására került sor a vendégeknél, aki második sárga lapját gyűjtötte be! Ennek ellenére az emberhátrányban játszó csapat talált be, amely Klejstan révén egyenlített a 64. percben (1-1)! A 76. minutumban viszont Davies-nek köszönhetően újból a hazaiknál volt az előny, majd futószalagon jött a többi gól is (2-1)! A 85. percben Kamara büntetőből volt eredményes, a duplázó játékos révén pedig már kettővel ment a Vancouver (3-1), ráadásul két perccel később Reyna is betalált (4-1)! A 90. percben a korábbi gólszerző Davies gólpasszt is adott, Mezquida által pedig nagy kiütés lett a vége (5-1)! Igaz, még teljesen nem volt ekkor vége a meccsnek, ugyanis a ráadás 4. percében Dwyer szépített (5-2), de így is kiütéssel győzött a vancouveri alakulat!

Vancouver Whitecaps – Orlando City • 5-2 (1-0)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 22.120 néző
Gólszerzők: Kamara (36.; 85. – büntetőből), Davies (76.), Reyna (87.), Mezquida (90.), ill. Klejstan (64.), Dwyer (90+4.)
Kiállítás: – , ill. El-Monir (58.)


Tegnap késő este a Columbus Crew vendége a New York Red Bulls volt, még a hajnali meccsek előtt. A találkozó vége 1-1 lett. Az első félidőben Zardes talált be hazai részről a 26. percben (1-0), majd a fordulást követően az 57. minutumban Muyl egalizált, és egyben állította be a végeredményt (1-1)!

Columbus Crew – New York Red Bulls • 1-1 (1-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 11.246 néző
Gólszerzők: Zardes (26.), ill. Muyl (57.)


Még korábban, tegnap kora este is rendeztek meccset, méghozzá a New York City – Atlanta United rangadót. Az első félidő nem hozott gólt, ám a szünet után nem kellett sokat várni a találatra. A 48. percben Martinez szerzett előnyt a vendégeknek (0-1), majd a 77. percben Callens mentett pontot egy szöglet utáni David Villa csúsztatást követően fejjel (1-1)! A lefújásig újabb találat már nem esett, így pontosztozkodással zárták a felek.

New York City – Atlanta United • 1-1 (0-0)
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 25.628 néző
Gólszerzők: Callens (77.), ill. Martinez (48.)


A hétvégi forduló legelső meccsére még szombatra virradóan került sor, amikor is a Philadelphia Union vendége a címvédő kanadai Toronto FC csapata volt. A vendégek viszonylag hamar, már a 19. percben előnybe kerültek Osorio révén, aki Vazquez passza nyomán talált be (0-1), ezután pedig a szünetig már nem is esett gól. A hajrához közeledve bebiztosította győzelmét a torontói gárda, ráadásul Osorio duplázott, aki ezúttal Giovinco labdáját juttatta a Philadelphia kapujába ezzel beállítva a végeredményt a 79. percben (0-2)!

Philadelphia Union – Toronto FC • 0-2 (0-1)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 16.493 néző
Gólszerzők: – , ill. Osorio (19., 79.)

Nagy Dávid