Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi egyszerre két csapatban? – Bundesliga-felvezető

Hosszú várakozással töltött hónapok után pénteken végre ismét útjára indul a labda a német élvonalbeli labdarúgó bajnokságban, azaz a Bundesligában. Hogy ez a néhány nap még gyorsabban elrepüljön, összegyűjtöttük a germán pontvadászat csapataival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, melyek egy minisorozat keretein belül kedden, szerdán és csütörtökön 11, illetve 17 órakor kerülnek közzétételre.

Klub: RB Leipzig
Vezetőedző: Ralf Rangnick (60)
Stílus: labdabirtoklás
Kulcsjátékos: Timo Werner (22)
Potenciális meglepetésember: Nordi Mukiele (20), Ibrahima Konaté (19)
Várható célkitűzés: dobogó

Noha az előző idényben csupán a 6. helyre futott be a csapat, és az áhított Európa-liga győzelem sem jött össze, a német futballszeretők túlnyomó részét hideg zuhanyként érte annak a Hasenhüttlnek a menesztése, aki néhány héttel korábban a Bayern, és a Dortmund ajánlatát is visszautasította a lipcsei csapat kedvéért. Nincs azonban mit tenni, Nagelsmann érkezik 2019-ben, az idény feladata tehát az, hogy egy ütőképes, összeszokott csapatot kapjon készhez az ifjú tréner. Ennek ellenére a célkitűzés alighanem ezúttal is a dobogó elérése lesz, elvégre az osztrák trénert épp ennek elszalasztása miatt bocsátották el. Fel van adva tehát a lecke a sportigazgatóként, és vezetőedzőként is tevékenykedő Ralf Rangnicknak, aki már ki is talált egy megoldást a közösségépítésre: két teljesen különálló csapatot játszat a kupákban, illetve a bajnokságban. Hogy ez mennyire életszerű, az erősen kérdéses, pláne hogy Gulácsi posztriválisa, Yvon Mvogo eddig nem sok jót mutatott a Leipzig szerelésében.

A szezon kérdése: Sikerül Rangnicknak egy érett, nemzetközi kupaszereplő csapatot átadnia az érkező Nagelsmann-nak?

Klub: Bayer Leverkusen
Vezetőedző: Heiko Herrlich (46)
Stílus: labdabirtoklás
Kulcsjátékos: Julian Brandt (22), Leon Bailey (21)
Potenciális meglepetésember: Paulinho (18)
Várható célkitűzés: dobogó

Tavaly csupán rosszabb gólkülönbségük miatt maradtak le a BL-indulást jelentő negyedik helyről, így az idei szezonban a bizonyítási vággyal aligha lesznek gondjaik. A klub az elképesztő nemzetközi érdeklődés ellenére is megtartotta legjobbjait (Leno helyére pedig a hasonló kvalitásokkal rendelkező Hradeckyt szerződtették), és a Bailey-Havertz-Brandt hármast kiegészítették a 18 esztendősen klubrekordot jelentő összegért leigazolt brazil szupertehetséggel, Paulinhóval, aki már a felkészülés során is megmutatta: vele bizony számolni kell majd az idény során. Ami szintén a Leverkusen malmára hajthatja a vizet, az Heiko Herrlich személye: az agyafúrt, olykor egyenesen alattomos tréner sokszor hozta kellemetlen helyzetbe ellenfeleit taktikai tárházával.

A szezon kérdése: Viszontláthatjuk 2019-ben a Leverkusent a Bajnokok Ligájában?

Klub: FSV Mainz
Vezetőedző: Sandro Schwarz (39)
Stílus: védekező
Kulcsjátékos: Jean-Philippe Gbamin (22)
Potenciális meglepetésember: Aarón Martin Caricol (21)
Várható célkitűzés: bennmaradás

A mainziak a 2016-os Európa-liga szereplés óta évről évre elveszítik legjobbjaikat, így nem is csoda, hogy újra és újra a kiesőzóna közelében találják magukat. Az erőviszonyokat figyelembe véve valószínűleg idén sem lesz ez másképp, bár az mindenképpen előremutató, hogy az Arsenal által kiszemelt Gbamin a maradás mellett döntött. A Mainz szintén híres kitűnő edzőiről, e téren most is kitettek magukért: az ifjú Sandro Schwarzban sokan a következő Kloppot, vagy éppen Tuchelt látják. Bár ezek az összehasonlítások már tavaly is komoly nyomást helyeztek a szakember vállára, rafinált húzásainak hála a Dortmund, és a Leipzig ellen is győztesként tudtak kikerülni a Bundesliga hajrájában.

A szezon kérdése: Felnő Schwarz elődei, Tuchel és Klopp nevéhez?

Elérkezett Dárdaiék éve?! – Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt

Ezért veheti kezdetét Szalai másodvirágzása! – 1899 Hoffenheim, Wolfsburg, Werder Bremen

Gulácsi egyszerre két csapatban? – RB Leipzig, Bayer Leverkusen, FSV Mainz

Ezt érheti el a Schalke a bunkerfocival! – FC Schalke 04, VfB Stuttgart, Freiburg

Megvan Aubameyang méltó örököse! – Borussia Dortmund, Fortuna Düsseldorf, Augsburg

Új sikerKovac a Bayernnél? – Bundesliga-felvezető