Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: Luis Enrique valóban új lapokra helyezi a válogatottat!

Mint ismert, a spanyolok Luis Enrique-nek szavaztak bizalmat a válogatott újjáépítése kapcsán. A Barca korábbi trénere hozzá is látott a feladathoz.

Sergioa Canales (balra) és Marc Bartra (Kép: marca.com)

A 48 esztendős szakember nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen olyan játékosokat kell pótolnia, mint például Andrés Iniesta, David Silva, vagy Gerard Piqué, akik mind bejelentették visszavonulásukat a nemzeti csapattól.

A Marca beszámolója szerint Enrique mester nagyjából 70 név közül jelöli majd ki 23-as keretét a szeptemberi Anglia és Horvátország elleni találkozókra.

Első lépésként a kapitány előválasztót tart, melynek keretein belül kezd szűkülni a lista. A spanyol szövetség minden lépésről tájékoztatja az érintett labdarúgókat, így került sor arra, hogy a Real Betis négy játékosa is megkapta a hivatalos kommünikét azzal kapcsolatban, hogy átestek az ‘előválasztón’.

Név szerint Marc Bartra, Pau López, Sergio Canales és Loren Moron az érintett a sevillai zöld-fehérektől. Persze ez még nem jelent garanciát a válogatott behívóra, hiszen azt formálisan augusztus 31-ig minden spanyol futballistának postázza a szövetség.

Mindenesetre ebből is jól látható, hogy Luis Enriqué-vel ha nem is vesz majd új irányvonalat a “vörös fúria”, új játékosok kerülnek képbe a nemzeti csapatnál – Persze ahol van merítési lehetőség…