Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új sikerKovac a Bayernnél? – Bundesliga-felvezető

Hosszú várakozással töltött hónapok után pénteken végre ismét útjára indul a labda a német élvonalbeli labdarúgó bajnokságban, azaz a Bundesligában. Hogy ez a néhány nap még gyorsabban elrepüljön, összegyűjtöttük a germán pontvadászat csapataival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, melyek egy minisorozat keretein belül kedden, szerdán és csütörtökön 11, illetve 17 órakor kerültek közzétételre.

Klub: Bayern München
Vezetőedző: Niko Kovac (46)
Stílus: labdabirtoklás
Kulcsjátékos: Mats Hummels (29), Robert Lewandowski (29)
Potenciális meglepetésember: Lukas Mai (18), Alphonso Davies (18)
Várható célkitűzés: bajnoki cím

A bajorok az elmúlt hat bajnoki cím mindegyikét bezsebelték, és az erőviszonyokat figyelembe véve talán az volna a legkevésbé meglepő, ha hetedjére is sikerrel járnának. A csapat mélységéről könyvet lehetne írni, még a kispad is tömve van topjátékosokkal annak ellenére is, hogy Hoeneßék a nyáron nem voltak hajlandók új igazolást nyélbe ütni. A felemás felkészülésre felemás szezonkezdet következett: a Bayern kiütéssel verte a Frankfurtot a Szuperkupán, majd megszenvedett alsóbb osztályú ellenfelével szemben a Német Kupában. A legaggasztóbb tényező azonban nem a hullámzó teljesítmény a rekordbajnok háza táján, hanem az, hogy az újonnan kinevezett Niko Kovac szemmel láthatólag továbbra is kulcsszerepet szán a 34, illetve 35 esztendős Robben-Ribéry párosnak. A két játékos a hírek szerint motiváltabb, mint valaha, és a hollandról az is elmondható, hogy topformában van, de félő, hogy a kettejük formájának kiszolgáltatott csapatnak újfent lesznek nehéz periódusai.

A szezon kérdése: Véghez viszi a Bayern a majd öt éve emlegetett generációváltást, vagy idén is Robbéryre számítanak?

Klub: Nürnberg
Vezetőedző: Michael Kollner (48)
Stílus: kontra
Kulcsjátékos: Eduard Löwen (21)
Potenciális meglepetésember: Eduard Löwen (21)
Várható célkitűzés: bennmaradás

A második feljutó még a Düsseldorfnál is kevesebb erőfeszítést tett a keret megerősítése érdekében: egyetlen nevesebb játékossal gyarapodott keretük, ő nem más, mint a hamburgi Christian Mathenia. Hogy nem estél hanyatt a név hallatán? Hát igen, a Nürnbergnek alighanem gyorsan hozzá kell szoknia az “alárendelt” (hacsak nem a “bokszzsák”) jelzőhöz. Akik már a másodosztályban is kontrákra kényszerültek, azok számára az élvonal nem sok jóval kecsegtet. Hardcore Football Manager fanoknak ajánlanánk a csapatot, mert hogy Michael Kollnernek lesz a legnehezebb dolga az idei kiírásban, arra mérget vehetünk. A Nürnberg egyetlen mentsvára a 21 esztendős szélső, Eduard Löwen, aki az előző idényben kiváló védekezésével, és 5 góljával vétette észre magát. Ha ő kimutatja a foga fehérjét, és idén is a vállára veszi a csapatot, akkor semmi sem lehetetlen. Legalábbis a bennmaradás nem.

A szezon kérdése: Meg lehet a bennmaradás másodosztályú kerettel és mentalitással?

Klub: Hannover 96
Vezetőedző: André Breitenreiter (44)
Stílus: kiegyensúlyozott
Kulcsjátékos: Niclas Füllkrug (25)
Potenciális meglepetésember: Waldemar Anton (22)
Várható célkitűzés: bennmaradás

André Breitenreiter csapata tavaly irgalmatlan lendülettel vágott neki a bajnokságnak, és feljutó létükre két hónap múltán is tudták tartani a lépést az élmenőkkel. Ezután következett egy nagy lejtmenet: a korábban a 4-5. hely környékén tanyázó Hannover végül tizenharmadikként futott be. Ha mindez nem volna elég, a klub elvesztette védelmének oszlopát, Salif Sanét, aki a Schalkéhoz igazolt. Az ő pótlására két nagy nevű futballista is érkezett: Wimmer a Stoke Citytől, és a brazil olimpiai bajnok Walace a Hamburgtól. Mellettük a csapat legnagyobb bizodalmának Waldemar Anton örvend, aki mindössze 22 esztendős létére megkapta a kapitányi karszalagot is. Hogy ez mennyire volt bölcs döntés, majd az idény során elválik, egy valami azonban biztos: az előző idényben 16 gólt szerző Niclas Füllkrug nincs ettől elragadtatva…

A szezon kérdése: Képes lesz-e az Angliában leszerepelt Kevin Wimmer, vagy a balhékirály Walace átvenni a távozó Salif Sané helyét a csapatban?

Elérkezett Dárdaiék éve?! – Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt

Ezért veheti kezdetét Szalai másodvirágzása! – 1899 Hoffenheim, Wolfsburg, Werder Bremen

Gulácsi egyszerre két csapatban? – RB Leipzig, Bayer Leverkusen, FSV Mainz

Ezt érheti el a Schalke a bunkerfocival! – FC Schalke 04, VfB Stuttgart, Freiburg

Megvan Aubameyang méltó örököse! – Borussia Dortmund, Fortuna Düsseldorf, Augsburg

Új sikerKovac a Bayernnél? – Bundesliga-felvezető