Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: szuperrangadó az Old Traffordon – forduló előzetes

Két fordulót követően még hat együttes várja hibátlanul a következő játéknapot. Azonban meglepő módon az úgynevezett “Big Six” elég csonkán képviselteti magát az élmezőnyben, lévén sem aManchester United, sem az Arsenal nem remekel egyelőre. Izgalmas meccsek várnak ránk ezen a hétvégén is, bár kétségtelen, hogy a leginkább várt találkozóra egészen hétfő estig kell várnunk.

Premier League – 3. forduló
Mi van veled “Big Six”?
Nos, köszöni szépen jól van is, meg nem is. A bajnok Manchester City eddig nem mutatott magából túl sokat, lévén nem kellett magát túlzottan megerőltetnie sem az Arsenal, sem a Huddersfield ellen. A Liverpool még csak gólt sem kapott eddig, és a manchesteri “Kékekkel” együtt ez a két gárda tűnik a bajnoki cím elsőszámú várományosának. Jó rendben, hatpontos még a Chelsea és a Spurs is. A Chelsea esetében nehéz elhinni, hogy a Conte-Sarri csere túl sokat nyomna a latba. Mindenki érzi már, hogy a Stamford Bridge-en eltört valami, nem is véletlen, hogy még mindig több játékosát is csábítgatják a külföldi klubok a londoniaknak. Eközben a Sopurs-nél nem volt semmilyen mozgás a keretben nyáron. Tilos leírni a “Sarkantyúsokat”, de annyira hihetetlen, hogy a végre rendszeressé vált BL-szerepléseik mellé most már beusszon egy bajnoki cím is akár. A “Nagy Hatos” ideiglenes tagjai közé számít most a Bournemouth és a Watford is, ráadásul úgy, hogy akár továbbra is százszázalékosak lehetnek, lévén verhető ellenfelük lesz a hét utolsó napjaiban. Ahogy korábbi munkahelyein, úgy most is azt tapasztalhatjuk, hogy José Mourinho széplassan romba dönt mindent aktuális klubjánál, hogy aztán ne kelljen saját magának lemondania, hanem inkább rúgják ki. Egyre többen és egyre többször vizionálják a portugál helyére Zinedine Zidane-t. Az Arsenalnak nagyon nincs ínyére napjaink labdarúgó közege. Egy gazdasgilag remekül üzemelő klub (még a Bajnokok Ligája pénzek nélkül is) gyenge eredményekkel. Ez már egy másik világ, mint amire Arséne Wenger egykor felépítette a londoniak úkori hírnevét. A “Boring Arsenal” utáni érák trófeahalmozásai, majd az egyre visszafogottabb teljesítményei után már ott tart a gárda, hogy teljesen reális kép a két forduló utáni nulla pont. Hiszen mégiscsak a papíron (is) erpsebb Man Citytől és a Chelsea-től jött a zakó. De talán most, szombaton egy kis londoni derbin végre megkezdődhet, a már így is kései felzárkózás.

Tíz mondatban a forduló tíz meccséről:
A hétvége meglepetése lenne, ha nem a hetedik, nyolcadik, illetve kilencedik pontjának megszerzéséről adnánk hírt a Manchester City esetében, pedig a Wolves elleni meccs erősen pikán lesz: a PL címvédője találkozik a Championship bajnokával. Valaki biztosan búcsút int a nullapontosok táborának az Arsenal – West Ham városi rangadón, vajon lesz meglepetés? Egy jobb, és egy nehézkesebb idény után megint jól kezdett a Bournemouth, de ez a lendület vajon elég lesz a Mo Besic-től frissen megszabadult Everton ellen? Pocsékul kezdte a szezont a Huddersfield, de máris itt a javítási lehetőség az újonc Cardiff City ellen. Megjósolni is nehéz miféle futballhorror vár a Soton – Leicester deerbin a felekre, ám a többi fontosabb meccs árnyékában ezt a találkozót csak egy jó streamen élvezhetjük. A szombat esti buli előtt érdemels lesz meglesni, hogy mire megy a (még) lendületes ‘Pool a szívos Brighton ellen. A vasárnap déli bundáskenyér rántotthús után jól fog esni a Watford és a Palace meccse, de a szalonremi garantált. Alapvetően a Fulham – Burnley meccs nem mozgatja meg a PL-fanok fantziáját, de legyen: adjunk esélyt a végre visszatérő Fulhamnek! Azon olvasóink, akik szeretnek fogadni, azok mindenképp tegyenek valamekkora összeget az eddig nyeretlen Newcastle-re: a színtelen-szagtalan Chelsea-nek egyszer buknia kell. Monday Night Premier League: rég volt már ilyen rangos meccs hétfőn, mint a United és a Spurs ki-ki randija!

Szombat:
Wolverhampton Wolverhampton – Manchester City 13:30 (tv: Spíler TV, élő)
Arsenal – West Ham United 16:00 (tv: Spíler TV, élő)
Bournemouth – Everton 16:00
Huddersfield Town – Cardiff City 16:00
Southampton – Leicester City 16:00
Liverpool – Brighton & Hove Albion 18:30 (tv: Spíler TV, élő)

Vasárnap:
Watford – Crystal Palace 14:30 (tv: Spíler TV, élő)
Fulham – Burnley 17:00
Newcastle United – Chelsea 17:00 (tv: Spíler TV, élő)

Hétfő:
Manchester United – Tottenham Hotspur 21:00 (tv: Spíler TV, élő)

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: