Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiderült, hol játsszák 2021-ben az új Klubvilágbajnokságot

Újabb részletek derültek ki a teljesen átalakuló Klubvilágbajnokságról, amelyet 2021-ben fognak megrendezni. 

Forrás: 90min.com

Hivatalossá vált, hogy Kínában rendezik meg 2021-ben a Klubvilágbajnokságot, amely így teljesen át is alakul. Kínai Labdarúgó Szövetség (CFA) közleménye szerint több helyszín, Sanghaj, Tiencsin, Kuangcsou, Vuhan, Senjang, Csinan, Hangcsou és Talien ad majd otthont a tornának, amelyet 2021 júniusában és júliusában kerül sor most először 24 csapat részvételével.

A FIFA már korábban bejelentette, hogy megváltoztatják a Klub-vb rendszerét és kibővítik 24 résztvevősre, ez viszont sokaknál ellenérzést váltott ki. Az Európai Klubszövetség (ECA), mely több mint 230 csapatot tömörít magába, jelezte is, hogy ha megtörténik a változtatás, bojkottálni fogják a tornát. A tervek szerint nyolc európai, hat dél-amerikai, három-három ázsiai, afrikai, valamint észak- és közép-amerikai, továbbá egy óceániai együttes szerepelne az összecsapásokon.

Az idei Klubvilágbajnokságot a 2019-es Bajnokok Ligája-győztes Liverpool nyerte 1-0-ra a brazil Flamengo ellen. A helyszín Katar volt, ahol a jövő évi torna is lesz.