Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét súlyos sérülést szenvedett a Napoli klasszisa – HIVATALOS

A vasárnap esti magabiztos győzelme alkalmával ismét elvesztette egy meghatározó játékosát az elmúlt hetekben rendszerint több sebből vérző Napoli együttese…

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli együttese a hétfői napon megerősítette, hogy a Bologna elleni mérkőzésen sérülés miatt lecserélt Faouzi Ghoulam térdszalag-szakadást szenvedett és a mai napon operáción fog átesni egy római klinikán.

A 30 esztendős algériai balhátvéd 2014 januárjában még Rafa Benítez uralkodása idején került a Partenopeihez, és rövid időn belül világviszonylatban is a posztja legjobbjai közé emelkedett. Ghoulam karrierjében viszont hatalmas történt jelentett a 2017 novemberében elszenvedett első térdszalag-szakadása, majd kilenc hónapos rehabilitáció után visszatérését követően egyből újra hasonló sérülést szenvedett. Azóta bár nyilván továbbra is erőssége volt csapatának, képtelen volt a korábbi énjére jellemző bátorsággal belevetni magát az egy-egy elleni küzdelmekbe, ezúttal pedig alig három éven belül már harmadszor szenvedett el ugyanilyen súlyos sérülést. Az idei szezonban hét bajnokin és 12 tétmeccsen lépett pályára a nápolyiak színeiben, összességében pedig 195 fellépést számlál a klub színeiben.

Gennaro Gattuso csapata az utóbbi hetekben nem egyszer egy kezdőcsapatra való játékost hiányolt különféle sérülések és/vagy vírusfertőzések okán. Ghoulam mostani sérülése előtt már “csak” Hirving Lozano és Andrea Petagna nem volt bevethető állapotban.