Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: Guardiola szerint nem érdemeltek vereséget

Mint ismert, tegnap a Manchester United nyerte a City ellenében a városi rangadót 2-0-ra, így megszakadt a “Városiak” elképesztő sorozata.


Pep Guardiola úgy gondolja, hogy a Manchester City talán nem érdemelt vereséget az ősi városi rivális Manchester United ellenében. Azonban kiemelte azt is, hogy Ole Gunnar Solskjaer mester remekül rakta össze csapata taktikáját, amelyet a játékosai jól is viteleztek ki ellenük. A Vörös Ördögök ennek a sikernek köszönhetően három pontot hoztak a listavezető Kékeken, de még így is 11 ponttal megy a City a bajnokságban. A 2019/20-as idényben ezüstérmes együttes a vereség előtt 21 mérkőzést nyert meg sorozatban, ami új rekord, ezt a spanyol szakember is kiemelte.

“Benne leszünk a hírekbe, amiért kikaptunk, azonban az is, hogy 21 mérkőzést nyertünk meg sorozatban. 30 pont még mindig megszerezhető, ezért újra a győzelem útjára kell lépnünk. Ilyen a labdarúgás, ez néha megtörténik. Fantasztikus mérkőzés volt. A United hihetetlenül magasan letámadott és nagyon gyorsan kontrázott. Jól játszottunk, de elől nem voltunk annyira hatékonyak, éppen ezért gratulálok az ellenfélnek. Semmi sem változott az öltözőben. Ha nyerünk egy meccset, már a következőre koncentrálunk, így most is ez történik, ugyan veszítettünk, megyünk tovább. Ez egy kiváló lecke volt nekem is és a játékosoknak is. A 2-0-ás vereség ellenére jók voltunk. A West Ham ellen sokkal gyengébben játszottunk, talán nem is érdemeltük meg, hogy győzzünk, ma pedig talán nem érdemeltük meg, hogy vereséget szenvedjünk” – nyilatkozta Guardiola.