Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: három gól és három tizenegyes az Atalanta-Fiorentina találkozón – videóval

Az olasz bajnokság 3. fordulójában az Atalanta a Fiortentinát fogadta. Érdekes mérkőzés volt, amin három gól is született, azonban mindegyik tizenegyesből. A végén viszont a Fiorentina örülhetett, akik egy büntetővel többet rúghattak. 

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Nem sok helyzet jellemezte az első félidőt, de valamennyivel a Fiorentina jobban játszott. A 10. percben az Atalanta játékosa, Djimsiti ugyan betalált, de a gólt les miatt érvénytelenítették. A 30. percben Maehle kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Fiorentina. Vlahovic állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapus mellett a a bal alsóba. Ezt követően sok helyzet nem volt, így ezzel az eredménnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő is egy Fiorentina-büntetővel indult, miután Djimsiti lerántotta ellenfelét a tizenhatoson belül. Ismét Vlahovic állt oda a tizenegyesponthoz, és ismét nem hibázott, ám most a jobb oldalt célozta meg. A 63. percben az Atalanta is büntetőhöz jutott, amit Zapata végezhetett el, a játékos pedig laposan a kapu bal oldalába lőtte a labdát, ezzel szépítve csapatának. Ezt követően ismét eseménytelenebb időszak következett: az Atalanta már nem volt képes kiegyenlíteni, a Fiorentina sem tudott már betalálni, így maradt az eredmény a lefújásra is.

Atalanta – Fiorentina 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Zapata (65. – büntetőből) ill. Vlahovic (33. – büntetőből, 49. – büntetőből)
Sárga lap: Maehle (31.), Zapata (45+2.), Gosens (76.), Freuler (86.), Palomino (90+4.) ill. Bonaventura (45+2.), Igor (56.), Milenkovic (74.), Odriozola (81.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Empoli – Venezia 1-2
Napoli – Juventus 2-1
Atalanta – Fiorentina 1-2

Vasárnap: 
12:30 Sampdoria – Inter (Tv: Sport 1)
15:00 Cagliari – Genova
15:00 Spezia – Udinese
15:00 Torino – Salernitana
18:00 AC Milan – Lazio (Tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – Sassuolo (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Bologna – Verona

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: