Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leipzig: “A Bayern most még túl nagy falat számunkra”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Bayern München idegenben 4-1-re legyőzte az RB Leipziget a Bundesliga 4. fordulójában. A mérkőzés után a bajorok vezetőedzője, Julian Nagelsmann elégedett volt, ám a lipcseiek mestere, Jesse Marsch sem dőlt a kardjába – olvasható a címvédő honlapján.

(Photo by Nico Paetzel/DeFodi Images via Getty Images)

„Megérdemelten nyertünk, de a 4-1 egy kicsit túlzó. Tudtuk, milyen minőség van az RB Leipzigben. Az első félidőben jól mozogtunk, ám túl sok labdát adtunk el. A szünet után azonban a legjobb oldalunkat mutattuk. Nyertünk 4–1-re, és ez a legfontosabb most” – nyilatkozta a Bayern vezetőedzője, Julian Nagelsmann.

„Nagyszerű érzés 4-1-re nyerni. A válogatott szünet után soha nem lehet tudni, milyen állapotban vagy Musiala varázslatos volt ma. A tehetségén túl egy nagyszerű ember is. Mindamellett, hogy szorgalmas és tele van önbizalommal, a földön jár. Amikor megkapja a labdát, tudja, mit kell tennie vele. Nem látványos, amit csinál, de nagyon fontos számunkra” – vélekedett Thomas Müller.

„A Bayernben hatalmas a potenciál. Ezt meg is mutatta ma, főleg a támadóharmadban. Nem futballoztunk rosszul, és a határainkat feszegettük. A szurkolóink láthatták, mindent kiadtunk magunkból. Bátrak voltunk, és egy kis szerencsével akár másképp is alakulhatott volna a meccs. Ez a mi játékunk: minőség és erő. A Bayern viszont talán most még túl nagy falat számunkra. Fiatal csapatunk van. Nem vagyok csalódott. Tanulnunk kell ebből” – mondta a Leipzig vezetőedzője, Jesse Marsch.

„A négy gól fájó. Sokáig pariban voltunk. A szünet után azonban túl könnyen kaptunk két gólt is. De így is megvoltak a lehetőségeink, ha ki tudtunk volna őket használni, akkor másképp alakulnak a dolgok. A legjobbadat kell nyújtanod, ma ez nem sikerült. A Bayern hatékonyabb volt elöl. Nem tettünk eleget ahhoz, hogy pontot szerezzünk otthon. Tanulnunk kell ebből” – nyilatkozta Konrad Laimer.

„Tíz perc után egy ilyen büntető igen nehéz helyzetbe hozta az együttest, ezért elnézést kérek. Hiányzott ma belőlünk a letisztultság és az átütőerő. Ennek ellenére voltak olyan csapatrészek, amelyeket nem érhet kritika. A 4-1-es eredmény egy kicsit túlzó, nem tükrözi a játék képét. Most türelmesnek kell lennünk és nem szabad pánikba esnünk. A Manchester City ellen szerdán ismét kiadunk majd magunkból mindent” – olvashatók a mérkőzés elején nagyot hibázó Kevin Kampl gondolatai a lipcseiek honlapján.