Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangnick Ronaldoról: „Még soha nem láttam ilyen fitt 36 évest”

A Manchester United a napokban nevezte ki legújabb menedzserét, a német Ralf Rangnickot. A rutinos szakembertől azt várják az Old Traffordon, hogy talpra állítsa előbb a csapatot, majd az egész klubot.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A hivatalos kommunikáció szerint Ole Gunnar Solskjaer után ideiglenes megoldás lett Michael Carrick, aki tegnap este búcsúmeccsezett az Arsenal elleni, győztes rangadón. Kritizált helyzet, de hivatalosan Rangnick is „csak” ideiglenes megoldás. A németnek előbb meg kell „ágyaznia” a nyártól kinevezendő utódjának, majd főtanácsadói szerepet kell betöltenie a klub életében a következő idénytől.

Ismerve a kaotikus állapotokat a „Vörös Ördögök” vezetésében, szinte biztosan arra pályáznak, hogy sikerül rábeszélniük Rangnickot arra, hogy a következő idényben is menedzser legyen. Kinevezése után most tartotta meg első sajtótájékoztatóját a Lokomotiv Moszkvától elcsábított szakember:

„Amikor egy olyan klub, mint a Manchester United felveszi az emberrel a kapcsolatot egy ilyen szerepért, azt nem utasíthatja vissza. A megállapodásaink egyértelműek, és hat hónapos megbízásról beszélünk. A következőkről még nem tárgyaltunk, de majd meglátjuk, hogy jól mennek-e a dolgok. Hogy úgy csinálom-e majd, mint Lipcésben, vagyis, hogy még maradok egy évig, az mind csak hipotetikus elmélkedés. Soha nem láttam még senki ennyire fitten harminchat évesen, mint Ronaldot.”

– mutatkozott be Rangnick.