Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Komoly veszélyben az RB Leipzig edzőjének állása – sajtóhír

Legutóbbi bajnoki veresége után az általános vélekedés szerint komoly veszélybe került az RB Leipzig nyáron kinevezett vezetőedzőjenek helye a német egyesületnél…

(Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolója értelmében a sorozatbeli harmadik bajnoki mérkőzését elveszítő RB Leipzig kispadján komoly veszélybe került Jesse Marsch helye, akinek jövőjéről várhatóan a közeljövőben hozhatnak döntést.

A 48 éves amerikai tréner korábban 2015 és 2018 között az MLS-ben szereplő New York Red Bulls trénere volt, ezt követően került át Európába a “Red Bull-családhoz”, és az RB Leipzignél segédezőként, majd a Red Bull Salzburgnál vezetőedzőként tevékenykedett. Marsh július 1-jén Julian Nagelsmann Bayernhez való távozását követően került kinevezésre a lipcsei klub trénerének, irányításával azonban a szezon eleje óta képtelen kiegyensúlyozottan teljesíteni a csapat.

Az RB Leipzig 13 mérkőzés alatt szerzett 18 pontjával mindössze a nyolcadik helyet birtokolja a német bajnokság (Bundesliga) aktuális tabelláján.

Marsch minden sorozatot figyelembe véve 21 mérkőzésen irányította a csapatot, melyből mindössze nyolcat nyertek meg és kilencet veszettek el négy döntetlen mellett.