Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Le kell bontani Leo Messit hoteljét a „melegek fővárosában”

Roppant ellentmondásos hetet él meg Lionel Messi. A manapság már a francia Paris Saint-Germainben futballozó sztár megkapta a hetedik Aranylabdáját, azonban a minap kapott egy bírósági végzést arról, hogy le kell mondania egy korábban szerzett ingatlanjáról.

(Photo by John Berry/Getty Images)

A 34 éves Messi még javában a Barcás éveit élte, amikor 2017-ben sikerült megvásárolnia a Barcelonától délre fekvő tengerparti város, Sitges egyik hoteljét. A Hotel MiM Sitges szerény harmincmillió eurójába került az argentin csillagnak. Remek befektetésnek tűnt mindez, lévén Spanyolország egyik legértékesebb helyén, a kultúrájáról és az LMBTQ-közösségek paradicsomáról ismert településen vásárolt be Messi.

Aki ekkor még nem tudta, hogy a hotel épülete rengeteg szabályozást, törvényt szeg meg. Az El Confidencial beszámolója szerint az épület stabilitása nem megfelelő. Az erkélyek túl nagyok, túlságosan túl nyúlnak az épület szerkezetén, így veszélyeztetve a tűzoltási tervet. A technikusok szerint egy kiterjedt tűz esetén képtelenség lenne megmenteni az épületet.

A bíróság döntése értelmében a négycsillagos, hetvenhét szobás, sky bárral és úszómedencével, valamint egy felsőkategóriás gyógyfürdővel rendelkező szállodát a földig kell rombolni.