Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Megszerezte első idegenbeli győzelmét a MOL Fehérvár!

Három mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB I 16. fordulójának szombati játéknapján, ahol a Puskás Akadémia a Gyirmóttal, a Honvéd a Zalaegerszeggel, az MTK pedig a MOL Fehérvárral csapott össze.

A Puskás Akadémia és a Gyirmót összecsapásával kezdődött a szombati játéknap és egyben a 16. forduló. Az első játékrész nagyon kevés lehetőséget és rengeteg hibát hozott, így igazán jelentős helyzetről sem lehetett beszélni a nagyszünetig. A második félidő aztán sokkal jobb játékot hozott, amihez gólok is párosultak. A veszélyes helyzetek sora egy-egy kapufával kezdődött, majd az első gól is megszületett az 53. percben, miután Karacs hatalmasat hibázott, ezt pedig Slagveer kegyetlenül kihasználta, 1-0! 12 perc elteltével meglőtte második találatát is a hazai együttes, Nagy Zsolt beadását ugyanis Corbu kapásból a vendégek kapujába bombázta, 2-0! A 80. percben aztán Slagveer megszerezte a második találatát is, ezzel beállítva a találkozó végeredményét. A Puskás így egy 3 meccses nyeretlenségi szériát zárt le, és pontszámban beérte a második helyezett Kisvárdát.

Puskás Akadémia – Gyirmót 3-0 (0-0)
Helyszín: Pancho Aréna Vezette: P. Antal
Gólszerzők: Slagveer (53., 80.), Corbu (65.) ill. –
Sárga lapok: Plsek (73.), Komáromi (81.) ill. Radics (64.)
Kiállítás: -ill.-

 

A forduló második találkozója már jóval izgalmasabbra sikeredett a Honvéd és a Zalaegerszeg között. A hazaiak már az 5. percben meg is szerezték a vezetést, miután egy védelmi megingást kihasználva Lukics betalált, 1-0! A vezetés megszerzését követően is a Honvéd uralta a játékot, de a 41. percben komoly lehetőségek adódtak a zalaiak előtt is, hogy egyenlítsenek, Szappanos viszont jól állta a sarat. Ezeket a kihagyott helyzeteket még a szünet előtt megbüntette a Honvéd, miután Zsótér is feliratkozott az eredményjelzőre, 2-0! A második játékrészben igyekezett átvenni a kezdeményezést Waltner Róbert csapata, de ez sokáig nem párosult helyzetekkel. A 63. percben aztán Koszta Márk szép góljával ismét nyílttá tette a mérkőzést, 2-1! A szépítést követően felébredt a Honvéd, viszont most ők szórakozták el a helyzeteiket, és ahogy az első játékrészben ők büntettek, úgy a második félidőben a ZTE büntette meg a kihagyott lehetőségeket. A 73. minutumban ugyanis Zoran Lesjak vette be a vendégek kapuját és egalizált, 2-2! A véghajrában még a vendégek előtt komoly esélyek adódtak, hogy megnyerjék a mérkőzést, de a vezetést már nem tudták megszerezni, így mindkét csapat 1 ponttal gazdagodott.

Budapest Honvéd – Zalaegerszegi TE 2-2 (2-0)
Helyszín: Bozsik Aréna Vezette: Erdős J.
Gólszerzők: Lukics (5.), Zsótér (45.) ill. Koszta (63.), Lesjak (73.)
Sárga lapok: Zsótér (76.), Lovric (79.) ill. Halilovic (39.), Kálnoki-Kis (70.), Bedi (87.)
Kiállítás: -ill.-

 

Stabil védekezésre alapozva szerette volna megnehezíteni egykori csapata, a MOL Fehérvár dolgát Márton Gábor. Az MTK ugyanis 5 védős rendszerben állt fel Szabics Imre csapata ellen, ami komoly gondokat is okozott a fehérvári támadóknak. A mezőnyfölény ugyan a vendégeknél volt, de nagyon kevés érdemi lehetőségről lehetett beszélni az első 45 percben. A hazaiak egyetlen hibáját viszont meg tudta büntetni a Fehérvár. A 20. percben Dárdai beadása után ugyanis a teljes üresen maradt Kodro fejjel vette be a kaput, 0-1! A félidő második felében ugyan az MTK Grozav vezetésével igyekezett veszélyeztetni Kovács kapuját, de nem igazán tudtak nagy lehetőséget kialakítani. A második játékrész elején komoly erőket mozgósított a Fehérvár, hogy megszerezzék a második találatukat, amit az 57. percben Nikolics kapufája is jelzett. 5 perccel később ismét nagy helyzet adódott a vendégek előtt, de Nikolics ziccerét ezúttal Somodi hárította. A mérkőzés utolsó szakaszában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, hogy betaláljanak, de rendre pontatlanul céloztak. A ráadás utolsó pillanataiban aztán Petryak is bevette az MTK kapuját, így 2:0-s győzelmet arattak a vendégek, akik idegenben az első sikerüket érték el az idei szezonban.

MTK Budapest – MOL Fehérvár 0-2 (0-1)
Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion Vezette: Bognár T.
Gólszerzők: ill. Kodro (20.), Petryak (90+4.)
Sárga lapok: Balázs (61.), Varju (82.) ill. Hangya (44.), Stopira (62.)
Kiállítás: -ill.-

 

A 16. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Puskás Akadémia 3-0 Gyirmót
Honvéd 2-2 Zalaegerszeg
MTK 0–2 MOL Fehérvár

Vasárnap:
13:30 Újpest – Paks (Tv: Duna World)
16:30 DVSC – Ferencváros (Tv: M4 Sport)
18:45 Mezőkövesd – Kisvárda (Duna World)

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: