Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nyert a Liverpool, Salah rontotta el Gerrard visszatérését! – videóval

Nem sikerült túl jól Steven Gerrard visszatérése az Anfield Roadra, ugyanis csapata, az Aston Villa egygólos vereséget szenvedett a Liverpool ellen. A három pont sorsát a kiváló formában lévő Mohamed Salah döntötte el.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A Vörösök győzelmi kényszerrel vágtak neki a találkozónak, hiszen a listavezető Manchester City délután felülmúlta a Wolverhamptont. Jürgen Klopp alakulata ennek megfelelően veszélyesen is futballozott az első félidőben, mind Salah, mind pedig Sadio Mané előtt adódott lehetőség. Mindeközben a vendégek egyetlen egy kaput eltaláló lövést sem jegyeztek a játékrészben. A Villa kapusa, Emiliano Martínez nagyszerűen teljesített, így a felek gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre.

A fordulást követően a liverpooliak még magasabb fokozatba kapcsoltak, elég csak Diogo Jota becserélésére gondolni, aki kisebb sérülése miatt nem tudta kezdőként vállalni a játékot. A hazaiak támadásainak a 67. percben jött meg az érdemi eredménye: Salah esett el a tizenhatoson belül Ashley Young gyűrűjében, majd az egyiptomi szinte védhetetlenül be is vágta a büntetőt. Gerrard fiai ezek után minden tőlük telhetőt megtettek az egyenlítés érdekében, ám nem jött össze a pontszerzés a birminghamieknek. Ez volt az LFC korábbi legendájának első meccse menedzserként az Anfielden.

A Liverpool a három ponttal továbbra is második a Premier League tabelláján, minimálisan lemaradva a ManCity gárdájától. Az Aston Villa jelenleg a 12. pozícióban tartózkodik.

Anglia, Premier League, 16. forduló
Liverpool FC – Aston Villa FC 1–0 (0-0)
Helyszín: Anfield Road; Játékvezető: Stuart Attwell
Gólszerző: Salah (67. – büntető)
Sárga lap: Van Dijk (13.), ill. Nakamba (19.), Watkins (24.)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago (Milner 84.) – Salah, Mané (Minamino 88.), Oxlade-Chamberlain (Jota 58.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Aston Villa: Marínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, Nakamba (Sanson 57.), Douglas Luiz – Ramsey (Ings 74.), Watkins, Young (Buendía 69.). Vezetőedző: Steven Gerrard.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Brentford 2–1 Watford

Szombat
Manchester City 1–0 Wolverhampton
Arsenal 3–0 Southampton
Chelsea 3–2 Leeds United
18:30 Norwich City – Manchester United

Vasárnap
15:00 Burnley – West Ham
15:00 Leicester City – Newcastle United
17:30 Crystal Palace – Everton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: