Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Ronaldo büntetője döntött, az MU felülmúlta a sereghajtót! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Manchester United idegenben egygólos sikert aratott a sereghajtó Norwich City ellen. A három pont sorsát, már-már menetrendszerűen, Cristiano Ronaldo döntötte el.

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

A manchesteriek négy támadóval álltak ki, ugyanis Bruno Fernandes, Jadon Sancho és Marcus Rashford is helyett kapott Ronaldo mellett a kezdőcsapatban. Ennek ellenére a Vörös Ördögök nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani az első félidőben, a játékot viszont uralták. Az öltözőbe gól nélküli döntetlennel vonultak a játékosok a szünetben.

A második játékrészben meglepő módon a hazaiak futballoztak jobban, David De Gea többször is bravúrra kényszerült – elég csak Teemu Pukki lövésére gondolni, amelynek során a spanyol hálóőr a felsőléc alól tornázta ki a labdát. Ralf Rangnick fiai mindössze egy kaput eltaláló lövést jegyzett a félidőbe, az viszont három pontot ért: Ronaldót buktatták a tizenhatoson belül, a portugál világsztár pedig be is vágta a tizenegyest a 75. percben. A véghajrá különösebb izgalmat már nem hozott, a ManUnited tagjai elégedetten távozhattak a Carrow Roadról.

A ManUnited jelenleg ötödik helyen áll a Premier League tabelláján, míg a Norwich továbbra is az utolsó pozícióban tanyázik.

Anglia, Premier League, 16. forduló
Norwich City FC – Manchester United FC 0–1 (0-0)
Helyszín: Carrow Road; Játékvezető: Darren England
Gólszerző: Ronaldo (75. – büntető)
Sárga lap: Lees Melou (90+4.), ill. Dalot (77.)

Norwich: Krul – Aarons, Hanley (Sörensen 21.), Kabak, Giannoulis – Rupp (Lees Melou 76.), Gilmour, McClean – Placheta (Cantwell 70.), Pukki, Sargent. Vezetőedző: Dean Smith.

Manchester United: De Gea – Dalot, Lindelöf (Bailly 74.), Maguire, Telles – McTominay, Fred – Sancho (Greenwood 67.), Bruno Fernandes (Van de Beek 88.) – Ronaldo, Rashford. Vezetőedző: Ralf Rangnick.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Brentford 2–1 Watford

Szombat
Manchester City 1–0 Wolverhampton
Arsenal 3–0 Southampton
Chelsea 3–2 Leeds United
Liverpool 1–0 Aston Villa

Vasárnap
15:00 Burnley – West Ham
15:00 Leicester City – Newcastle United
17:30 Crystal Palace – Everton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: