Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: 94. percben lőtt Jorginho-tizenegyessel nyert a Chelsea – videóval

Két PL-vereség után tért vissza a győzelem útjára az Arsenal, az öt meccs óta veretlen Southampton győzték le az “Ágyúsok”, míg a Chelsea egy rendkívül fordulatos, ötgólos meccsen nyert a Leeds United ellen.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed óra, mindkét csapat megbecsülte a labdát, próbált támadásokat vezetni. A 21. percben Saka tálalt Lacazette elé, aki a felsőbe lőtt (1-0). A 27. percben Odegaard is beköszönt, fejjel vette be a Soton kapuját (2-0). A második félidőre görcsössé vált, így leromlott a vendégek játéka, az Arsenal pedig egyre jobban futballozott, több lehetőséget is kialakítottak az “Ágyúsok”. A 62. percben Gabriel is fejjel talált be Caballero hálójába (3-0). Két minutummal később Martinelli is veszélyeztetett, de csak a kapufát találta el. A 75. percben Redmond szépíthetett volna, de Ramsdale szépen védett, így magabiztos győzelmet aratott Arteta csapata.

Arsenal – Southampton 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Lacazette (21.), Odegaard (27.), Gabriel (62.), ill. 

Chelsea-fölénnyel indult a mérkőzés, de a 28. percben a Leeds kapott tizenegyest némi VAR-ozás után, melyet Raphinha értékesített (0-1). A kékek ezután még feljebb kapcsoltak, és a 42. percben az egyenlítés is összejött, a tizenegyes előtt hibázó Marcos Alonso szolgálta ki Mountot, aki az alsóba lőtt (1-1). Megnyomta a játékrész hajráját a Chelsea, előbb Alonso lőtt fölé, majd Havertz próbálkozását blokkolták. Az 58. percben a Chelsea örülhetett a videóbíró használatának, a megítélt tizenegyest Jorginho váltotta gólra (2-1). A kapott gól után próbált egyenlíteni a Leeds, de a Chelsea jól védekezett, sőt a 80. minutumban Thiago Silva lőtt mellé. A 84. percben egyenlített Bielsa csapata, Gelhardt vette be Mendy kapuját (2-2). A 94. percben ismét tizenegyest harcolt ki a Chelsea, melyet ezúttal is Jorginho értékesített, ezzel eldöntve a három pont sorsát (3-2).

Chelsea – Leeds United 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Mount (42.), Jorginho (58., 94. – mindkettőt tizenegyesből), ill. Raphinha (28. – tizenegyesből), Gelhardt (83.)

A 16. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Brentford 2–1 Watford

Szombat:
Manchester City 1–0 Wolverhampton
Arsenal 3–0 Southampton
Chelsea 3–2 Leeds
Liverpool 1–0 Aston Villa
18:30 Norwich – Manchester United (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
Brighton – Tottenham – Elhalasztva!
15:00 Burnley – West Ham United
15:00 Leicester – Newcastle (Tv: Spíler 1)
17:30 Crystal Palace – Everton (Tv: Digi Sport 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: