Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ibrahimovic mentett pontot az AC Milannak – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 17. fordulójának szombat esti mérkőzésén az AC Milan igyekezett javítani a Bajnokok Ligája kiesést az Udinese elleni idegenbeli mérkőzésen.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az első játékrészben nem volt túl sok izgalom, két említésre méltó lehetőség volt, mindkét oldalon egy-egy. A hazaiak be is találtak belőle a 17. percben, a portugál csatár Beto elsőre elhibázta a ziccerét, avagy Maignan hárított, de hatalmas szerencséjére elé pattant vissza a labda igen kalandos úton, így megszerzi csapatának a vezetést (1-0). A milánóiak részéről Brahim Diaz találhatott volna be, de elvétette a kaput a 43. percben, ennek következtében 1-0-ás Udinese vezetéssel mehettek pihenőre az együttesek.

A második félidőben sem kápráztatták el a szurkolókat a csapatok, mindösszesen egyetlen Beto lehetőséget jegyezhetünk fel hazai oldalról, de abból gól nem született. Vendégek részéről is csak egyetlen szituációt érdemes megemlíteni, ami az AC Milan egyetlen kaput eltaláló lövése volt a mérkőzésen, abból viszont gól született a találkozó hosszabbításában, amelyet a 40 éves Zlatan Ibrahomvic szerzett (1-1). A milánóiak nem tudták javítani a Bajnokok Ligája kiesést, de az egy pontnak végül így is örülhettek, viszont ha a Napoli és az Inter holnap megnyerni a bajnokiját, úgy akár a harmadik pozícióig is visszacsúszhatnak. Az Udinese jelenleg a 15. helyet foglalja el a bajnokságban.

Serie A, 17. forduló
Udinese – AC Milan 1-1 (1-0)
Játékvezető: F. Fourneau, Helyszín: Dacia Arena (Udine)
Gólszerzők: Beto (17.) ill. Ibrahimovic (90+2.)
Kiállítva: I. Success (90+6.)

A 17. forduló eddigi eredményei és további programja: 

Péntek:
Genoa – Sampdoria 1-3

Szombat: 
Fiorentino – Salernitana 4-0
Venezia – Juventus 1-1
Udinese – AC Milan 1-1

Vasárnap: 
12:30 Torino – Bologna (Tv: Sport 1)
15:00 Verona – Atalanta (Tv: Sport 1)
18:00 Napoli – Empoli (Tv: Sport 1)
18:00 Sassuolo – Lazio
20:45 Inter – Cagliari (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 AS Roma – Spezia

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: