Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: elszenvedte első vereségét az éllovas – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) hétvégi fordulójának szombat esti mérkőzésén az éllovas Trabzonspor gárdája az Antalyaspor vendégeként lépett pályára…

(Photo by Orhan Cicek/Anadolu Agency via Getty Images)

Jókora meglepetésre az Antalyaspor gárdája hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a listavezető Trabzonspor együttesét. A hazaiak bátrabban kezdték a találkozót, több kisebb lehetőségük közül azonban egyet sem tudtak találatra váltani, így az első játékrész derekánál egy szöglet utáni lecsorgó labdából Andreas Cornelius révén a vendégek kerülhettek lépéselőnybe. Tíz perccel később az Antalyaspor máris kiegyenlített, miután egy kezezés miatt megítélt büntetőt Fredy vágott magabiztosan Cakir hálójába. A továbbiakban mindkét csapat előtt adódtak a lehetőségek a győztes gól megszerzésére, végül az utolsó húsz percen belül a hazaiak nem kis szerencsével vitték be a három pontot érő találatot, hiszen egy balról érkező középre adás a kapu torkában a menteni igyekvő Dorukhan Toköz lábáról kötött ki a saját kapujában.

A listavezető Trabzonspor az idénybeli első vereségét szenvedte el, egyúttal 27 egymást követő veretlen bajnoki után kapitulált újra. Ennek ellenére az éllovas előnye még így is 9 pont a tabella élén a második helyezett Konyaspor csapata előtt.

Antalyaspor – Trabzonspor 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Fredy (34. – büntetőből), Toköz (73. – öngól), ill. Cornelius (24.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye