Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: folytatódik a harc a dél-amerikai helyekért

Lassan a hajrájához érkeznek az idei katari világbajnokság selejtezői, a dél-amerikai kontinensen még négy forduló van hátra a kvalifikációból…

 

Az előttünk álló napokban újabb két fordulóra kerül sor a 2022-es világbajnoki selejtezősorozat dél-amerikai zónájában. Brazília és Argentína már biztosan kvalifikálta magát, a többiek között azonban még ádáz küzdelem dúl a fennmaradó helyekért.

A brazilok és az argentinok mögött a harmadik helyen Ecuador emelkedik ki némileg a többiek közül, de matematikailag még nem tudták biztosítani katari részvételüket. A negyediktől a kilencedik helyig bezárólag hat csapat között mindössze négy pont a különbség, közöttük egyelőre még szinte bármi előfordulhat. Kolumbia és Peru azonos pontszámmal áll a negyedik-ötödik helyen, őket egy-egy ponttal követi Chile és Uruguay a hatodik-hetedik pozícióban, újabb egy pontra a nyolcadik Bolívia, és tőlük kettővel van lemaradva a kilencedik Paraguay. A sereghajtó Venezuela már lecsúszott a többiektől, egyedül nekik nincs már reális esélyük a kvalifikációra, de a még akár ők is értékes pontokat vehetnek el a vb-ért harcolóktól.

A világbajnokságra az első négy helyezett jut ki automatikusan, az ötödik helyezett majd interkontinentális pótselejtezőt játszik. A végelszámolásnál azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol az érintett csapatok közt.

A 15. forduló programja:

Január 27., csütörtök, 22:00 Ecuador – Brazília
Január 28., péntek, 00:00 Paraguay – Uruguay
Január 28., péntek, 01:15 Chile – Argentína
Január 28., péntek, 22:00 Kolumbia – Peru
Január 28., péntek, 23:00 Venezuela – Bolívia

A 16. forduló programja:

Február 1., kedd, 21:00 Bolívia – Chile
Február 2., szerda, 00:00 Uruguay – Venezuela
Február 2., szerda, 00:30 Argentína – Kolumbia
Február 2., szerda, 01:30 Brazília – Paraguay
Február 2., szerda, 03:00 Peru – Ecuador

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!