Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új klubja Vancsa Zalánt – hivatalos

A Manchester City-t is tulajdonló City Group szerződtette Vancsa Zalánt, az MTK tizenhét éves tehetségét. Az átigazolást a City Group belga csapata, a másodosztályban szereplő Lommel jelentette be. A szélső az idény végéig kölcsönben marad a budapesti kék-fehéreknél, majd a nyáron csatlakozik a belga együtteshez.

Az MTK tizenhét éves tehetsége a múlt héten már orvosi vizsgálaton vett részt Manchesterben, a szerződtetését a belga Lommel jelentette be. A nyolccsapatos belga másodosztály hetedik helyén álló klub közleménye szerint Vancsa 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá, de csak a nyáron csatlakozik az együtteshez, addig kölcsönben marad az MTK-nál.

A fiatal labdarúgó 16 évesen mutatkozott be az NB I-ben, azóta összesen 13 élvonalbeli bajnokin szerepelt és egy gólt szerzett. Az ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában négy mérkőzésen öt gólt és két gólpasszt jegyzett.

„Ez egy olyan léptékű átigazolás, amiből nem csak az MTK, hanem a magyar labdarúgás is profitál. Büszkék vagyunk, hogy igenis vannak világszínvonalú tehetségeink. Schäfer András, Schön Szabolcs és most Vancsa Zalán is megmutatta, hogy a tehetség utat tör magának. A mi feladatunk csak annyi, hogy hagyjuk nekik megmutatni. Az MTK erről az útról nem fog letérni” – idézi a kék-fehérek hivatalos honlapja Polyák Balázs sportigazgatót.

Vancsa Zalán arról mesélt az MTK honlapján, hogyan fogadták Manchesterben.

„Nagyon figyelmesek voltak. A látogatás fő eleme természetesen egy rendkívül részletes, mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat volt, szerencsére mindent rendben találtak. A City Group szakmai igazgatója, GaryWorthington fogadott, megmutatták a stadiont, a létesítményeket, az első csapat öltözőjét is. Sikerült néhány szót váltani többek között OlekszandrZincsenkóval is, ahogy a 19 éves ColePalmerral is, aki a fiataloktól felkerülve lett az első keret tagja. Természetesen egy kicsit jólesett az a felhajtás, ami az elmúlt pár napban körülvett, furcsa volt, hogy minden az én nevemmel volt tele, de most már szeretnék visszatérni a hétköznapokba. Én futballozni szeretek a legjobban, az az én világom. Ugyanaz az ember maradok és ugyanolyan keményen dolgozom, mint eddig, hogy bizonyítsak azoknak, akik feltétel nélkül bíztak bennem.”

További átigazolási hírekért kövesse folyamatosan frissülő cikkünket!