Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőként vállalt munkát az uruguayi ikon – HIVATALOS

Az aktív pályafutását tavaly befejező világrekorder vándormadár ezúttal edzőként talált új állomáshelyet magának…

(Photo by Raphael Dias/Getty Images)

Az uruguayiak egykori elnyűhetetlen támadója, Sebastián Abreu lett a bolíviai Always Ready csapatának újdonsült vezetőedzője, amely együttessel a Libertadores-kupa csoportköréért küzdhet majd tavasszal.

Abreu az 1995-től 2021-ig tartó aktív karrierje során 11 ország harminc csapatában fordult meg, profi szinten való 28 különböző klubcsapatban való szereplésével ért el Guinness-rekordot, mivel mostani és az egyik korábbi brazil klubját hivatalosan nem számolják, mert azok nem tagjai az adott ország négy legmagasabb osztályának.

A visszavonulását tavaly bejelentő 45 éves uruguayi kiválóság korábban 70 alkalommal lépett pályára az uruguayi válogatottban, tagja volt a 2010-es világbajnokságon az elődöntőig menetelő Celestének, és a teljesség igénye nélkül számtalan uruguayi, brazil, argentin vagy chilei klubcsapat mellett fénykorában megfordult például Spanyolországban, Görögországban, Izraelben, Mexikóban és Salvadorban is.

Abreu tréneri pályafutása harmadik edzői megbízatására készül azok után, hogy korábban a salvadori Santa Tecla csapatát megbízott trénerként, az uruguayi Boston Rivert pedig játékosedzőként gardírozta.