Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubot váltott a macedón legenda – HIVATALOS

A visszavonulását az idény végére kitűző veterán támadó jókora meglepetésre elhagyta az általa évek óta szolgált klubot…

(Photo by Paolo Rattini/Getty Images)

A hatalmas rutinnal rendelkező északmacedón csatár, Goran Pandev olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Genoa csapatától átigazolt a másodosztályban küzdő Parma együtteséhez.

Pandev hosszú ideje az első számú labdarúgójának számít hazájában, tekintve hogy gyakorlatilag két évtizede folyamatosan a Serie A-ban játszik: 2001-es átigazolása óta többek közt a Lazio, az Inter és a Napoli csapataiban is megfordult, 2015 óta pedig a Genoa alkalmazásában áll. A Grifoni színeiben 186 mérkőzés alatt 32 gólt szerzett, az aktuális idényben nem tudott eredményes lenni.

A válogatottbeli szerepléstől az Európa-bajnokságon elbúcsúzó Pandev 122 mérkőzés alatt 36 gólt szerzett az észak-macedón válogatott színeiben az elmúlt két évtized alatt.

A szebb napokat is látott Parma együttese a transzferzárás napján már a második nagy igazolását hajtotta végre a támadó szekcióban, miután a délutáni órákban bejelentették Simy kölcsönvételét a Salernitanától.