Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel a klub vb-t is elhódítaná

Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere szeretné megragadni a lehetőséget, hogy csapata a klubvilágbajnokság megnyerésével újabb trófeát gyűjtsön be.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

A londoni klubhoz egy éve érkezett 48 éves német szakember szerint Európából nézve a klubvilágbajnokság nem a legfontosabb sorozat, és ennek a tornának nem a legmagasabb az értéke azoknak, akik nem érintettek.

„Ha viszont részt veszel a tornán, tervezgetni kezdesz, látod, hogy egyre közelít, ami meglehetősen izgalmas” – nyilatkozott klubja honlapján.

A Chelsea Tuchellel a harmadik kupáját szerezhetné meg a tavalyi Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-győzelem után. Ezen felül az is motiválhatja a menedzsert, hogy a Manchester United és a Liverpool után a Chelsea lenne a harmadik angol együttes, amely megnyeri a klub-vb-t.

„Ez nagy lehetőség arra, hogy különleges trófeát nyerjünk, ami nem adatik meg minden nap, ezért mindent el is követünk annak érdekében, hogy ez megtörténjen” – mondta Tuchel.

A londoniak legutóbb 2012-ben játszhattak a klub-vb-n, ám akkor a döntőben 1-0-ra kikaptak a brazil Corinthianstól.

A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-nek az egyesült arab emírségekbeli al-Dzsazira, a tahiti AS Pirae vagy a szaúdi al-Hilal lesz az ellenfele az elődöntőben az Egyesült Arab Emírségekben csütörtöktől jövő szombatig tartó tornán. A másik ágon a Libertadores-kupagyőztes brazil Palmeiras vár elődöntős ellenfélre, és majd az egyiptomi al-Ahlival vagy a mexikói Monterrey-jel csap össze a döntőért.