Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszaküldte hazájába a problémás fiatalt a Juventus – HIVATALOS

A Juventus csapata az idény hátralévő részére Hollandiába küldte az évad eddigi időszakát teljes egészében kihagyó fiatal középpályást…

(Photo by Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Juventus csapata a vasárnap esti órákban erősítette meg, hogy eladási opcióval kölcsönben az Ajax Amszterdam gárdájához küldte a problémás Mohamed Ihattaren játékjogát.

Mint ismeretes, a 19 éves középpályást a torinóiak tavaly nyáron szerezték meg a PSV Eindhoventől, majd az olasz élvonalbeli Sampdoriához irányították, ahol azonban Ihattaren nem jelent meg. A holland beszámolók szerint a futballista hazautazott, mivel édesapja 2019-es halála miatt súlyos magánéleti válságba került, depresszióval küzdött, és karrierje folytatása is veszélybe került.

Ihattaren tízéves korától a patinás eindhoveni egyletben nevelkedett, a korosztályos csapatok végig járását követően az elmúlt két és fél szezonban már az első csapat tagja volt. A 2018-2019-es idény során debütált a felnőttek közt, azóta pedig 70 mérkőzésen húzhatta magára a PSV szerelését, melyek során kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A 2020-2021-es kiírás során a bajnokságban 18, összességében pedig 25 pályára lépést vállalt.

Mindemellett az U15-östől az U19-es korosztályig az elmúlt években folyamatosan tagja volt a holland utánpótlás válogatottaknak.

Juventus – téli átigazolások

Érkezők: Dusan Vlahovic (Fiorentina – 81,6 millió)

Távozók: Mohamed Ihattaren (Ajax Amszterdam – kölcsön)